VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
1 - 0
Vellinge FF
Kvarnby IK1 - 0Vellinge FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 juni, 13:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130143065
Samling:11:30
Kvarnby IK - Vellinge FF 1 - 0: Ungt lag fixade 3 viktiga poäng!
2024-06-10 11:16
Foto: Alexander Thörnqvist

Med ungefär halva truppen frånvarande på grund av avstängningar, sjukdomar och skador fick fyra spelare från U19 chansen när laget tog en viktig seger i seriespelet.

Med ett flertal svaga resultat i ryggen var laget i stort behov av att plocka poäng då man inför matchen låg på en negativ kvalplats i en oerhört jämn serie. Uppladdningen inför matchen kantades av ett flertal återbud vilket öppnade upp för att fyra spelare från U19 skulle få chansen varav två från start. 

 

Matchen startade i ett högt tempo där det var mycket omställningsspel och inget lag som fick någon kontroll på matchen. Ju längre in i halvleken vi kom desto mer kontroll fick Kvarnby IK i sitt anfallsspel där laget kunde ha bollen lite längre perioder. Trots böljande spel under perioder var det få målchanser i första halvlek där den bästa skulle skapas av Kvarnby i den sista minuten. Marcus Strand frispelades där hans avslut räddades av målvakten, men på returen var Victor Rajic, till vardags i U19, påpasslig och slog in ledningsmålet. 

 

Under andra halvlek tog gästande Vellinge över matchen och skapade ett större tryck mot Kevin Alin i kvarnbymålet, där de bland annat hade något friläget och en boll i insidan av stolpen. Ett mer offensivt Vellinge öppnade också upp för kontringar där Kvarnby genom lite mer fokus kunde förvaltat dessa bättre och satt spiken i kistan. Istället skulle matchen avslutas med att Vellinge fick en sista målchans där deras spelar sköt ett stenhårt skott från 10 meter som Kevin Alin gjorde en magisk enhandsräddning på. Direkt efter denna blåste domaren av matchen som slutade med en 1-0 vinst. 

 

- För det första vill jag berömma alla U19 spelare som kommer upp och verkligen tar för sig på planen. För det andra vill jag berömma alla ordinarie spelare som kliver fram och tar ett större ansvar, där kombinationen av dessa två gör att vi lyckas ta en viktig trepoängare. Det är ett bevis på att vi som förening har bra tillväxt underifrån vilket är väldigt kul att se! Nu väntar två viktiga matcher innan sommaruppehållet där det gäller att vi presterar på topp för att sätta oss själva i ett bra läge inför hösten, säger tränare Ludvig Nilsson efter matchen.

 

Division 4 Herr Sydvästra Skåne

Kvarnby IK - Vellinge FF 1-0 (1-0) 

Målskyttar KIK: Victor Rajic

Varningar KIK: -

Bäckagårds IP

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 14/6 18:45
5 - 1  
Lör 8/6 13:00
1 - 0  
Ons 5/6 18:45
0 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER