VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
5 - 0
Husie IF
Kvarnby IK5 - 0Husie IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 14:00
Plats:Bäckagårds IP
Samling:12:30, Bäckagårds IP
Kvarnby IK - Husie IF 5-0: Övertygande seger räckte inte till förstaplatsen
2024-02-19 12:51
Bild från tidigare match

En övertygande seger där slutresultatet skrevs till 5-0 räckte inte för att sluta som gruppetta i Malmömästerskapet.

Trots storseger över lokalrivalen Husie IF slutade Kvarnby IK på en andraplats i årets gruppspel av Malmömästerskapet, där FC Möllan spelade in lika många poäng men där de lyckades få en bättre målskillnad. Då både ettan och tvåan från gruppen avancerar vidare till slutspel väntar nu en kvartsfinal, som kommer spelas någon gång i mars eller april, där motståndet ännu inte är lottat. 

 

Matchen mot Husie IF inleddes ganska jämnt där Kvarnby IK var spelförande men där Husie IF några gånger fick möjligheten att ställa om med sina kontringar. Efter dryga kvarten spelad hittade hemmalaget en bättre balans i sitt anfallsspel och kunde därmed förhindra motståndarnas kontringsspel. Ungefär halvvägs in i halvleken skulle Kvarnby IK få in ledningsmålet där Robin Javerud stod på rätt plats och kunde skjuta in returen efter att Felix Nymans avslut prickat ribban. Det dröjde inte många minuter innan Javerud skulle dubbla sin målskörd, då han kyligt chippade in bollen, efter en bollvinst på offensiv planhalva. Innan halvtidspausen skulle Kvarnbylaget hinna med att göra både 3- och 4-0, genom Adam Al-Habet och Samuel Karpin. 

 

Andra Halvlek såg i stora delar ut som den första, med ett stort bollinnehav för Kvarnby, där det dock inte ledde till samma kvalitet i avslutslägena. Även Al-Habet skulle bli tvåmåsskytt för dagen efter att Tim Hansson hittade in med ett perfekt inlägg som Al-Habet skickligt kunde styra in i mål. 5-0 stod det på resultattavlan vilket också blev slutresultatet, i en väl genomförd match enligt tränare Ludvig Nilsson:

 

- Jag tycker vi tar steg framåt och börjar få ihop de olika delarna i vårt anfallsspel till en helhet. Vi har visserligen inte matchats mot det tuffaste motståndet än, men jag kan inte kräva mer än att vi vinner våra matcher samt utför de aktioner vi i ledarstaben förmedlat till laget. Det är så klart viktigt att vi avancerar även om jag inte är helt nöjd med att sluta på en andraplats i gruppen. Med en bättre effektivitet i gruppspelet skulle vi kommit etta.

 

Malmömästerskapet gruppspel

Kvarnby IK - Husie IF 5-0 (4-0)

Målskyttar KIK: Robin Javerud x2, Adam Al-Habet x2, Samuel Karpin

Varningar KIK: -

Bäckagårds IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 13:00
1 - 1  
Lör 6/4 13:00
1 - 3  
Ons 3/4 19:00
1 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER