VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
1 - 3
Åhus Horna BK
Kvarnby IK1 - 3Åhus Horna BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 oktober, 19:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 136000005
Samling:17:30
Kvarnby IK - Åhus Horna BK 1-3: Uppförsbacke inför kvalreturen i Åhus
2023-10-12 18:25
Foto: Mats Borg

Kvarnby IK föll tungt i den första kvalmatchen hemma på Bäckagårds IP mot de långväga gästerna från Åhus. Slutresultatet skrevs till 1-3 efter ett sent tredjemål för gästerna.

Det var kvalfeber på Bäckagårds IP när dubbla kvalmatcher skulle spelas samtidigt. På den ena planen stötte damerna på seriekonkurrenten FC Trelleborg i kvalet till division 3 medan det på den andra planen spelades kvalmatch till herrarnas division 4 mellan Kvarnby IK och Åhus Horna BK.

 

-Sammantaget tycker jag att det var en väldigt välspelad kvalmatch mellan två väldigt bra division 5-lag. Det var högt tempo och mycket dueller, precis som det ska vara i ett kval, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

 

Även om det var gästande Åhus Horna BK som inledde matchen bäst var det Kvarnby IK som fick måljubla först denna ruggiga höstkväll på Bäckagård. Efter hörna var Peter Naumovski framme och kunde sätta dit 1-0 till KIK…trodde alla men mitt i måljublet vinkade domartrion bort målet och menade på att hela bollen inte varit över linjen. Istället för en pangstart för Kvarnby IK kunde gästerna ta ledningen efter 24 minuter genom en individuell prestation från Åhusspelaren.

 

Efter Åhus ledningsmål jämnade Kvarnby IK ut spelet betänkligt och tog mer och mer över matchbilden. Drygt fem minuter innan halvtidsvilan skulle kvitteringsmålet komma när Ludvig Nilsson lyckades hitta nätmaskorna fram till 1-1. Slutminuterna av den första halvleken var därefter en enda lång press från KIK som tryckte ner Åhus ordentligt i planen.

 

-Det hängde definitivt ytterligare ett mål i luften efter vår kvittering och jag trodde absolut att vi skulle lyckas trycka in ett ledningsmål innan halvtidsvilan men tyvärr inte, säger Uffe Jansson som efter halvtidsvilan fick se ett ordentligt ställningskrig mellan två välspelande lag.

 

Ställningskriget fortsatte fram till lite mer än en timme av matchen var spelad när Kvarnby IK tilldömdes en helt vanlig hörna som dock fick ett efterspel som skulle påverka matchens utgång.

 

-Vi slår in hörnan och tar ett avslut. Ett avslut som solklart träffade en motståndares hand och borde resulterat i straff för oss. Tyvärr friade domaren matchens andra handssituation i motståndarnas straffområde och istället för straff tilldömt oss kunde Åhus Horna kontra in ledningsmålet 1-2 i sekvensen som följde efter handsen, säger Uffe Jansson.

 

Femton minuter efter ledningsmålet kom nästa kalldusch för Kvarnby IK som mitt under pressen och försöken att lyckas få till en kvittering släppte in ytterligare ett baklängesmål till 1-3.

 

-Halvtid och underläge med 1-3. Det är klart att vi är besvikna med matchutgången och förlusten men lika självklart är det att vi ska göra allt vi bara kan för att ta oss in i matchen igen på lördag och vända det här underläget, säger Uffe Jansson.

 

-För oss finns det inget annat än att vi ska klara av det här.

 

Vill du åka buss med laget upp till Åhus på lördag? Ett begränsat antal platser finns för 100 kr/biljett med avresa klockan 11:00 från Bäckagårds IP. Kontakta Uffe Jansson, ulf@kvarnbyik.se vid intresse. 

 

Kval till herrar div 4, omg. 1

Kvarnby IK – Åhus Horna BK 1-3 (1-1)

Målskyttar KIK: Ludvig Nilsson

Varningar KIK: Ludvig Nilsson, Marcus Strand

Bäckagårds IP

Onsdag 11 oktober 19:00


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 4/11 14:00
6 - 2  
Ons 1/11 19:00
0 - 1  
Lör 28/10 14:00
2 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER