VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Åhus Horna BK
0 - 3
Kvarnby IK
Åhus Horna BK0 - 3Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 oktober, 14:00
Plats:Furehov IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 136000011
Samling:12:30
Åhus Horna BK - Kvarnby IK 0-3: Sagolik vändning tar herrarna vidare
2023-10-16 11:43
Foto: Anna Käck

Trots rejäl uppförsbacke inför returen på bortaplan reste sig Kvarnby IK och slog ut Åhus Horna BK med sammanlagt 4-3.

Efter onsdagens tunga hemmaförlust i den första kvalomgångens första match mot Åhus Horna BK med 1-3 var det ett Kvarnby IK med kniven mot strupen och ett tydligt vinna eller försvinna läge som väntade i returen på Furehov IP. Trots nederlaget och uppförsbacken var det ett hoppfullt och positivt Kvarnby IK som tog bussen upp till Åhus. Match ett hemma på Bäckagårds IP förlorades förvisso med ganska klara siffror men resultatet speglade inte riktigt matchbilden och alla var överens om att en lika klar seger som Åhus tagit i Malmö kunde Kvarnby IK plocka hem i Åhus.

 

Precis som väntat var det också Kvarnby IK som tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen där KIK hela den första halvleken igenom arbetade lugnt och metodiskt i sin speluppbyggnad för att sig fram och in på den sista tredjedelen. De riktigt het målchanserna skulle dock utebli och när domaren blåste av för 45 minuter stod det fortsatt 0-0 på resultattavlan.

 

-Den gemensamma känslan inför matchen var definitivt att vi kunde vända på det här underläget. Trots en ganska bra första halvlek saknade vi det där sista momentet i genombrott och kom inte till någon jättechans. Tros det var vi i halvlek överens om att vi skulle fortsätta spela som vi hade gjort och så länge det var vi som fick 1-0 så var vi övertygade om att motståndarna skulle komma att börja darra, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

 

Under den andra halvleken skruvade Kvarnbyspelarna upp nivån ytterligare ett par snäpp och känslan var att här fanns mycket kvar att hämta trots att underläget från match ett var oförändrat. Nästan exakt tio minuter in i den andra halvleken blev KIK tilldelade en straff efter att Alexander Käck rivits ner. Lagkaptenen, mittfältsdynamon och fanbäraren Rasmus Nilsson klev fram och tryckte in ledningsmålet från straffpunkten.

 

Även om det fanns en tro och ett hopp innan ledningsmålet om att Kvarnby IK kunde vända det här underläget var det precis som att efter Ralles 0-1 mål släpptes alla spjäll fria. Det bubblade om Kvarnbyspelarna och när rutinerade Marcus Strand satte dit matchens andra mål och kvitteringsläge totalt sett (3-3 över båda matcherna) med drygt 25 minuter kvar fanns det ingen återvändo.

 

-När man lyckas hämta upp ett underläge så som vi gjorde och kvitterar ett dubbelmöte finns det alltid en risk att laget faller tillbaka och blir passiva men absolut inte vi denna lördag. Samtliga spelare ville verkligen avgöra och vinna den här matchen under ordinarie speltid, säger Ludvig Nilsson.

 

Med tolv minuter kvar att spela dök så gubben i lådan Oliver Fredriksson upp på en retur och nickade in det matchavgörande 0-3 målet. Kvarnby IK hade vänt och Åhus Horna BK undrade dock vad som hade hänt. Under slutminuterna försökte hemmalaget febrilt få till ett reduceringsmål genom att lyfta långt och försöka skapa oreda men Kvarnby IK försvarade sig på ett fantastiskt sätt och kunde hålla undan.

 

-Om någon tvivlade tidigare så visade den där vändingen på vilken fantastisk moral, karaktär och kvalitet som finns i det här laget. Från minut ett tog vi tag i taktpinnen och släppte inte den förrän vi hade vänt på matchen. Det kändes hela vägen som om Åhus inte riktigt visste om de skulle försöka försvara sin ledning från första mötet eller om de skulle gå in för att avgöra tillställningen, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

 

-I en match som denna vill jag som tränare egentligen lyfta fram varenda en av spelarna men samtidigt måste jag lyfta fram Peter Naumovski lite extra. Efter två korsbandsskador och nästa två års frånvaro kliver han in i dubbelmötet, med en halv match mot Dösjöbro i kroppen, och är bäst på plan i båda matcherna.

 

Tack vare Kvarnbys seger är laget nu klara för nästa kvalomgång och ett nytt dubbelmöte där division 4-laget Hyllinge GIF väntar.

 

Kval till herrar div 4, omg. 1 (match 2)

Åhus Horna BK - Kvarnby IK 0-3 (0-0)

Målskyttar KiK: Rasmus Nilsson, Marcus Strand, Oliver Fredriksson

Varningar KIK: Anton Lindell

Furehov IP

Lördag 14 oktober 14:00


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 4/11 14:00
6 - 2  
Ons 1/11 19:00
0 - 1  
Lör 28/10 14:00
2 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER