Matchnummer: 130155042
Samling:12:30
Kvarnby IK - Dalby GIF 2-4: Tappad ledning och tappad andraplats
2023-05-21 15:00

Trots ledning med 2-1 och bara dryga tio minuter kvar föll Kvarnby IK i toppmötet hemma mot Dalby GIF och gled samtidigt ner under positivt kval uppåt.

Det var inför matchen en drabbning mellan tvåan och trean i tabellen där bägge lagen var sugna på att koppla ett grepp om andraplatsen i tabelltoppen. Vinden från föregående match var väldigt olika då KIK tappat en tillsynes kassaskåpssäker seger till 1-1 på övertid mot Lunds BoIS medan Dalby vänt underläge mot Saba Palestina KIF/Liria IF under den sista kvarten till seger.

Toppmötet på Bäckagårds IP inleddes dock allra bäst av Kvarnby IK och under matchens första 25 minuter visade KIK upp varför laget har som målsättning att spela division 4 fotboll 2024. Redan efter fyra minuter kunde också Ludvig Nilsson ge Kvarnby IK ledningen med 1-0 och allt var dittills frid och fröjd. Snöpligt nog tilläts gästerna att kvittera strax innan 20 minuter av matchen var spelad och sakteligen kunde Dalby växa in i matchen. Från minut 25 till 45 var det gästerna som var det bästa laget på planen och sammantaget var halvleken jämn.

-Som helhet tycker jag att den första halvleken var en ganska jämn tillställning där vi tog ledningen tidigt på en hörna innan Dalby kvitterade i samband med att vi var passiva i försvarsspelet, säger Ludvig Nilsson tränare (och spelare) Kvarnby IK.

Till den andra halvleken var det Dalby GIF som kom ut som det klart hetaste laget. Bortalaget inledde starkt och skapade ett par farliga chanser för att kunna ta ledningen. Istället för ledningsmål för Dalby lyckades KIK rida ur pressen och hittade bättre kontroll på spelet vilket resulterade i ett ledningsmål genom Alexander Käck i den 64:e matchminuten.

Under matchens sista 20 minuter var det gästerna från Dalby som tryckte på för mål framåt. Kvarnby IK föll tillbaka och drygt tio minuter kvar att spela kom så kvitteringsmålet fram till 2-2. Ibland sägs det att en olycka sällan kommer ensam och i detta fall stämde det till 100%. Nästan direkt från avspark kom också det smärtsamma 2-3 målet och Dalby hade vänt. Strax innan slutsignalen ljöd, i Kvarnbys jakt på kvittering, kom också matchavgörande 2-4 till bortalaget.

-Likt matchen mot Lunds BoIS gör vi en helt okej prestation men vi måste dock bli betydligt bättre i straffområdena. Vi har dels chanser att punktera matchen vid ställningen 2-1 och dels är det ett par mål den senaste tiden som vi har släppt in alldeles för enkelt, säger Ludvig Nilsson som nu blickar fram emot onsdagens bortamöte mot Torna Hällestads IF.