Matchnummer: 130155117
Samling:12:30
Kvarnby IK - Tygelsjö IK 2-2
2022-09-20 13:04

Det blev tyvärr bara delad pott hemma på Bäckagårds IP när Kvarnby IK tog emot Tygelsjö IK under lördagen. Matchen slutade 2-2 och därmed är också KIK avskrivna från den där kvalplatsen uppåt som laget siktat på.

Det återstår fortfarande två omgångar av årets seriespel för Kvarnby IK men efter lördagens 2-2 match hemma mot Tygelsjö IK kan Kvarnby IK inte längre nå årets målsättning om att ta sig upp till nästa års division 4.

-Som tabelläget var inför matchen fanns det inget annat än vinst för oss för att bibehålla den lilla teoretiska chans som fanns till kvalspel. Samtidigt visste vi att vi skulle ställas mot ett lag som ligger i andra änden av tabellen och krigar för överlevnad, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Kvarnby IK inledde också matchen starkt och redan efter nio minuter gjorde Albin Sörensen 1-0 efter en frispark som styrdes direkt in i mål. Ledningen skulle dock bara stå sig drygt tio minuter innan gästande Tygelsjö kunde kvittera.

-Ledningsmål och baklängesmål inom loppet av tio minuter men vi reser oss och ligger på för ännu ett ledningsmål direkt efter deras kvittering. Vi skapar flera chanser och Antons ledningsmål fram till 2-1 är snyggt när han chippar in bollen i bortre hörnet, säger Ludvig Nilsson.

Matchuret stod på 21 spelade minuter när Anton Lindells ledningsmål hittade nätmaskorna. Vid 1-0 målet stod sig ledningen i tio minuter. Denna gång skulle ledningen med 2-1 målet bara stå sig tre minuter. Inom loppet av fem minuter hade alltså Tygelsjö kvitterat, KIK återigen tagit ledningen och gästande Tygelsjö på nytt kvitterat.

Ställningen 2-2 stod sig halvleken ut och under den andra halvleken var det framförallt Kvarnby IK som aktivt gick för ett lednings- och segermål. I Kvarnbys iver att få till ett 3-2 mål öppnades det upp ytor för gästerna att ställa om i och mot slutet av matchen var det just Tygelsjös omställningar som vid två tillfällen ledde till de hetaste målchanserna under den andra halvleken.

-Det var chanser för båda lagen under den andra halvleken men inget av lagen lyckades förvalta de chanser som uppstod och när domaren blåste av matchen stod det alltjämt oavgjort. Tyvärr tappade vi därmed den sista chansen till kvalplatsen uppåt, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-Nu har vi två matcher kvar att spela innan säsongen är över. För vår del är det viktigt att se två bra prestationer i dessa. Om vi lyckas med detta kommer vi även gå segrande ur dessa matcher och avsluta säsongen på ett snyggt sätt.