Matchnummer: 130155105
Samling:16:45
Kvarnby IK - NK Croatia 1-2
2022-09-05 13:02

Kvarnby IK föll tungt hemma mot NK Croatia i det viktiga toppmötet på Bäckagårds IP under fredagen. Matchen slutade med en uddamålsförlust och 1-2 till bortalaget.

Hemmamatchen mot NK Croatia var en jämn historia där det tydligt märktes att detta var en viktig match för båda lagen i kampen om de två kvalplatserna uppåt. Det var en hög intensitet med mycket närkamper utan att det för den sakens skull skapades särskilt många målchanser under den första halvleken åt något av hållen. Kvarnby IK hade lite spelövertag men halvtidsresultatet var 0-0.

-En jämn och fin första halvlek där det oavgjorda resultatet i halvtid var helt klart rättvist, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Efter halvtidsvilan var det KIK som inledde bäst. Det skulle dock inte dröja mer än sju minuter in i den andra halvleken innan gästerna straffade Kvarnby IK med en boll i djupled bakom backlinjen, friläge och Croatialedning som följd. Bara tre minuter senare kom nästa kalldusch för KIK när Ludvig Nilsson fick syna det andra gula kortet för dagen och tvingades av planen med drygt 35 minuter kvar att spela.

Trots en man mindre skapade Kvarnby IK en fin kvitteringsmöjlighet bara några minuter senare men utan resultat. Istället för 1-1 kunde gästerna göra dagens andra mål efter ännu en boll i djupled och i misstänkt offsideläge var det plötsligt 0-2 med 18 minuter kvar.

-Vi gör en ansträngning efter deras 2-0 mål och de sista 20 minuterna tar vi över matchen och skapar ett tryck på motståndarna, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-Reduceringen kom också rättvist med fem minuter kvar att spela efter en frisparksvariant men närmre än så kom vi dock aldrig. Förlusten innebär att kvalplatsen nu känns långt borta tyvärr.

Tack vare Croatias seger klättrade laget förbi KIK i tabellen och upp på den där sista kvalplatsen. Fyra matcher återstår för Kvarnby IK i årets seriespel.