Matchnummer: 130155038
Samling:11:30
NK Croatia - Kvarnby IK 0-0
2022-05-23 15:13

Efter sex raka segrar på de inledande sex omgångarna kom Kvarnby IK:s första poängtapp i årets seriespel under lördagen borta mot NK Croatia i en match som slutade 0-0.

Segersviten sprack under lördagen när Kvarnby IK gästade Malmökollegan NK Croatia på Kroksbäck IP. Efter sex raka segrar i seriespel, fem i DM och två träningsmatcher blev den 13 matcher långa vinstsviten som varade i över två månader bruten. Sviten med matcher utan förlust står sig dock vidare efter att Kvarnby IK plockat med sig en poäng hem från bortamatchen mot NK Croatia.

Matchen i lördags var en väldigt bra match med hög division 5 klass mellan två klubbar som båda har höga ambitioner med årets seriespel. Långt fram i horisonten är det två Malmöklubbar som drömmer om spel i division 4 till kommande säsong vilket också syntes på planen. Trots den fina formkurvan för Kvarnby IK och den något svajigare för NK Croatia (laget står fortfarande utan seger i maj) var det hemmalaget som inledde matchen klart bäst. Croatia kontrollerade bollinnehavet och överbelastade gång på gång i Kvarnbys ytterkorridorer vilket vållade vissa bekymmer.

Efter ett par korrigeringar och ett siffermässigt formationsbyte för bortalaget kunde KIK få allt bättre kontroll på hemmalaget en bit in i den första halvleken. Croatia var fortfarande laget på banan med störst bollinnehav men det var Kvarnby som skapade de klart bästa målchanserna.

-Stundtals var det stor dominans i bollinnehav från Croatia under den första halvleken men det är vi som har de bästa chanserna som kunde och kanske borde resulterat i både ett och två mål, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Den andra halvleken på Kroksbäck IP såg ut ungefär som den första. Likheten i både bollinnehav och målchanser gick lätt att hitta mellan de båda halvlekarna med den stora skillnaden att matchen öppnade upp sig mer och mer ju längre halvleken led vilket gav båda lagen möjlighet till mycket omställningar. Det skulle dock inte bli några mål denna eftermiddag. Kvarnby IK skapade sammantaget fler rena målchanser även om hemmalaget inte alls var ofarliga.

-Även om vi känner att vi har mer att ge när det kommer till det kontrollerade anfallsspelet för att få ett större bollinnehav och kunna kontrollera matchbilden bättre är det oavgjorda resultatet klart godkänt. Vi tar med oss en ny hållen nolla och en poäng borta mot ett på förhand topptippat lag, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-Redan till onsdagens toppmöte mot Vellinge FF hoppas vi dock kunna kontrollera matchen bättre.

Just Vellinge FF passerade Kvarnby IK i tabelltoppen trots poängtappet. Vellinge förlorade nämligen sin lördagsmatch hemma mot Saba Palestina KIF/Liria IF vilket gör att KIK nu är överst i tabellen med en poäng mer än Vellinge FF inför onsdagens hemmamatch klockan 18:30 på Bäckagårds IP.