SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
1 - 0
Lunds BOIS
Kvarnby IK1 - 0Lunds BOIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 maj, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130155025
Samling:12:30
Kvarnby IK - Lunds BOIS 1-0
2022-05-09 10:32

Erik Odéns mål i den 65:e matchminuten blev matchens enda och trots en man mindre i över 90 minuter kunde Kvarnby IK säkra femte raka segern i seriespelet efter 1-0 mot Lunds BOIS.

Matchklockan hade knappt hunnit nå tvåsiffrigt i antalet sekunder när domaren valde att ge Martin Simonsson ett av de snabbaste röda kort som någonsin har skådats på Bäckagårds IP. En rejäl uppförsbacke direkt för Kvarnby IK som därmed skulle få ta sig an serietrean Lunds BOIS med endast tio man.

 

-Det röda kortet kastade naturligtvis om förutsättningarna under matchen och vi tvingades till ett lägre försvarsspel än vad vi hade pratat om innan matchen, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Trots reducerat manskap var vi det laget som skapade flest chanser och borde redan efter den första halvleken varit i ledning i matchen.

 

Efter en mycket väl genomförd första halvlek där bortsett från det röda kortet egentligen endast var nätrassel från hemmalaget som saknades för en mer eller mindre fulländad halvlek. Trots att det var KIK som dominerade matchbilden under den första halvleken var pausen ett välbehövligt avbrott för laget som kunde prata samman sig och förbereda sig för olika scenarier beroende på hur matchen skulle fortskrida.

 

Precis som under halvlek nummer ett var det Kvarnby IK som behåll platsen i förarsätet under den andra halvleken. Den stora skillnaden var framförallt att gästande Lunds BOIS tilläts ha mer boll och kanske framförallt att KIK nu också skulle utnyttja en av alla sina många målchanser.

 

Femton minuter in i den andra halvleken hittade Kvarnby rätt bakom bortamålvakten när Erik Odén kunde göra 1-0 för Kvarnby IK. Ett välförtjänt och fullt rättvist mål som hade hängt i luften länge.

 

Trots en man mindre och att Kvarnby IK hamnade mycket i försvarsposition efter ledningsmålet skulle 1-0 segern aldrig riktigt bli hotad. KIK försvarde sig väldigt bra, precis som laget har gjort under stora delar av året, och under slutet släppte man knappt till en enda målchans mot ett kvitteringsjagande Lunds BOIS. Slutresultatet skrevs till 1-0 och femte raka segern i seriespelet var därmed bärgad.

 

-Jag måste ge en stor eloge till grabbarna som inte lägger sig ner och dör efter den tunga tidiga utvisningen, utan snarare blir ännu starkare. Detta visar vilken stark moral och enorm karaktär vi har i laget, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

 

-Att vi knappt släpper till en målchans under 90+ minuter med en man mindre är inget annat än extremt starkt och det är inte möjligt om inte vi alla, från forwards ner till målvakt, bidrar i vårt kollektiva försvarsspel. En fantastisk insats och rättvis seger!

 

Division 5 Herrar Sydvästra
Kvarnby IK - Lunds BOIS 1-0
(0-0)

Målskyttar KIK: Erik Odén

Varningar KIK: Martin Simonsson (rött), Ludvig Nilsson, Oliver Sundqvist, Anton Lindell, Simon Borg, Kevin Alin, Pontus Andersson
Bäckagårds IP
Söndag 8 maj 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/5 13:00
0 - 0  
Ons 18/5 19:00
1 - 4  
Fre 13/5 18:15
3 - 1  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER