Matchnummer: 130155033
Samling:16:45
Kvarnby IK - Heleneholms SK 3-1
2022-05-16 10:04

Segersviten förlängdes ytterligare under fredagen när Kvarnby IK hemmabesegrade Heleneholms SK i Malmöderbyt på Bäckagårds IP med 3-1.

Det har varit muntra miner och en härlig segersvit som byggts större och större under den senaste tiden för Kvarnby IK. Seriespelet hade inför hemmamatchen mot Heleneholms SK inneburit fem raka segrar på de fem första matcherna och mot Heleneholms SK skulle det bli en sjätte raka vinst.

Kvarnby IK var verkligen på tårna från start och den första halvleken var en halvlek av mycket hög division 5 klass från Kvarnbys sida. Efter 15 minuter kom ledningsmålet när Oliver Fredriksson höll sig framme och kunde göra 1-0 till KIK. Bara åtta minuter senare kunde Kvarnby utöka ledningen när Erik Odén höll sig framme och gjorde matchens andra mål.

-Vi leder med 2-0 i paus efter en väldigt fin första halvlek som höll hög klass. Ett resultat som faktiskt var i underkant och kunde varit både en tre- och fyramålsledning men sammantaget var vi nöjda efter den första halvleken, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Inlednigen av den andra halvleken såg också den väldigt stabil ut för Kvarnby IK. Det kändes som om matchen skulle mer eller mindre kunna spelas av utan några större hot om baklängesmål och poängtapp. Efter drygt en timmes speltid började dock gästerna spela enkelt och med mycket bollar som slogs långa upp mot deras storväxta forwards. KIK hanterade det väl men samtidigt hotade plötsligt Heleneholm på ett helt annat sätt med flera tuffa dueller i höjdspelet.

Med 25 minuter kvar av matchen lyckades Heleneholms SK få till en reducering till 2-1 efter hörna. Bortalaget packade in många spelare på den första ytan och via lite tur och klassiskt flipperspel hamnade bollen i Kvarnbys nätmaskor. Effekten av Heleneholms reducering blev däremot inte vad gästerna kanske hade hoppats på. Istället för mer energi för sig själv och kanske lite nervositet hos Kvarnbyspelarna blev det KIK som steppade upp och höjde sig. När Erik Odén kunde göra sitt andra mål från dagen fram till 3-1 från straffpunkten med bara några minuter kvar var det ridå ner och sjätte raka segern inkasserade för Kvarnby IK.

-Segersviten är nu tolv matcher lång varav sex är i serien men vi är ödmjuka och tar en match i taget, säger Uffe Jansson som härnäst ser fram emot dubbel matchvecka med bortamatch i DM mot Åkarps IF på onsdag och bortamatch mot NK Croatia i seriespelet på lördag.