Serie:Malmömästerskapen 2022   Tabell >>
Samling:12:30, Bäckagård
MM: Kvarnby IK - AIF Barrikaden 3-1
2022-02-13 15:56

Årets första hemmamatch slutade också med årets första seger för Kvarnby IK när AIF Barrikaden kom på besök i den tredje gruppspelsmatchen utav årets Malmömästerskap. KIK vann med 3-1 efter bland annat ett mål av A-lagsdebuterande 15-åringen Edvin Elmaz.

Efter de två inledande uddamålsförlusterna i MM borta mot Bosnien Hercegovinas SK respektive NK Croatia tog Kvarnby IK under lördagen emot AIF Barrikaden i den sista gruppspelsmatchen. Trots två raka förluster har ledarstab och spelartrupp i KIK varit relativt nöjda med prestationerna och själva känt att det funnits goda grunder att bygga vidare kring och växa vidare från.

Gästande AIF Barrikaden kom till Bäckagård med ett inledande kryss mot NK Croatia i den första gruppspelsomgången innan laget föll förra veckan mot Bosnien Hercegovinas SK med 0-1.

Till lördagens match hade Kvarnby IK en något sargad trupp på förhand med en del skavanker på några håll men trots detta gjorde laget på nytt en godkänd prestation. Den första halvleken var en jämn historia som innebar 1-1 i paus efter att KIK tagit ledningen genom Pontus Andersson.

Under den andra halvleken växlade Kvarnby IK upp något och hade betydligt mer boll än motståndarna. Det ökade bollinnehavet ledde också till att KIK kunde göra ytterligare två mål i matchen där bland annat A-lagsdebuterande 15-åringen Edvin Elmaz fick hitta nätmaskorna fram till 2-1 efter att han elegant styrt in ett inlägg i målvaktens bortre hörn.

-Vi fortsätter att jobba med våra spelprinciper både offensivt och defensivt. Efter en jämn första halvlek är det vi som tar över mer och mer av matchen under den andra halvleken och vinner tillslut rättvist, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och avslutar med att berömma sin A-lagsdebutant:

-Edvin Elmaz kommer in och gör ett gott jobb och får kröna sin A-lagsdebut med ett mål vilket såklart är jättekul både för honom och oss som lag och förening. Återigen ger det oss som förening ett fint kvitto på vår fina ungdomsverksamhet.