SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
2 - 1
Saba Palestina KIF
Kvarnby IK2 - 1Saba Palestina KIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 augusti, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130155080
Samling:12:30
Kvarnby IK - Saba Palestina KIF 2-1
2021-08-08 19:07

Efter en tajt och mållös första halvlek kunde KIK tillslut besegra Saba Palestina med 2-1 på Bäckagårds IP när division 5 återstartade efter sommaruppehållet.  

Den första halvleken var jämn med kanske viss övervikt för KIK hemma på Bäckagårds IP. Kvarnby IK var ute efter revansch efter den snöpliga förlusten fem veckor tidigare när samma motståndare stod på andra sidan planhalvan och då kunde vinna med 2-1 trots en inledning då som var helt och hållet vikt åt KIK.

-Precis som förra mötet med Saba Palestina tycker jag att vi gör en bra första halvlek utan att få utdelning på våra målchanser. Senast var kanske trycket och initiativet från vår sida ännu större efter första halvlek men visst var känslan att vi skulle vinna det här, säger Uffe Janson huvudtränare i Kvarnby IK.

Det oavgjorda resultatet från halvtidsvilan skulle inte stå sig särskilt länge och precis som vid våravslutningen var det Saba Palestina som snopet kunde göra matchens första mål. I den 50:e matchminuten kom ledningsmålet för gästerna men skillnaden denna gång var att Kvarnby IK snabbare skulle få utdelning och målrassel.

Drygt tio minuter efter gästernas ledningsmål kom kvitteringen för Kvarnby IK efter att Edijon Maliqi förvaltat en straff på bästa sätt till 1-1. Straffen kommer till efter att KIK tryckt fram mer folk offensivt och satsat mer framåt för att åstadkomma ett mål. Effekten av kvitteringen blev dock något omvänd än vad Kvarnby hade hoppats på. Viljan av att göra ytterligare ett mål och pressa fram ännu mer blev lite för mycket vilket gjorde att Saba Palestina återigen kunde släppas in i matchen.

-Det skapas målchanser åt båda håll och matchen i sig är ganska jämn men jag tycker att vi såg bra ut framåt samt var även stabila bakåt nästa hela matchen igenom, säger Uffe Jansson som menar på att insatsen totalt sett mot Saba Palestina nog var lagets bästa för säsongen.

Avgörandet skulle dock vänta på sig för Kvarnby IK. Först när klockan tickat upp på 90 spelade minuter skulle segermålet komma efter att Alexander Käck hittat nätmaskorna med det matchavgörande 2-1 målet.

-Även om avgörandet kom i sista minuten tycker jag att det som helhet är ett helt klart rättvist resultat och seger som vi tar med oss, säger Uffe Jansson.

Division 5 Sydvästra
Kvarnby IK - Saba Palestina KIF
Målskyttar KIK:
Edijon Maliqi, Alexander Käck
Varningar KIK: Edijon Maliqi, Oliver Hvarvenius
Bäckagårds IP
Söndag 8 augusti 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 13:00
2 - 4  
Lör 16/10 14:00
2 - 1  
Lör 9/10 14:00
2 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER