Matchnummer: 130155070
Samling:12:30
Kvarnby IK - Heleneholms SK 0-1
2021-06-21 11:11

Med en man mindre i strax över 70 minuter i den gasande värmen på Bäckagårds IP mäktade inte Kvarnby IK med att få hål på Heleneholms SK som vann söndagens match med 0-1.

Kvarnby IK kom väl förbereda till matchen mot Heleneholms SK och hade vind i seglen efter den klara 2-5 segern borta mot Lunds FF i omgången innan.

-Vi hade en bra plan på hur vi skulle disponera laget och truppen. Jag tycker också att vi startar matchen bra och har kommandot direkt men tyvärr går vi bort oss en bit upp i plan efter cirka 20 minuter med ett ödesdigert rött kor som följd, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Det röda kortet kom efter en målchansutvisning när Max Andersson Sääf bedömdes ha fällt en Heleneholmsspelare i en 1-mot-1 situation. Ett mycket tveksamt rött kort som nog i själva verket borde renderat i ett gult kort till Heleneholm istället.

-Jag kan inte avgöra exakt vad som händer från där jag står men alla som jag har pratat och var närmre situationen är samstämmiga om att det är en filmning som straffar oss, säger Uffe Jansson besviket.

Trots en man mindre är det Kvarnby IK som fortsatt har mest boll och tar de flesta initiativen att åstadkomma saker framåt. En bit in i den första halvleken lyckas KIK också få in en boll i nät men som dessvärre döms bort för offside. Oavgjort och 0-0 stod sig istället halvleken ut.

Den andra halvleken såg ut ungefär som den första. Det är Kvarnby IK som vill och kan mest men värmen och bara tio spelare påverkar matchen och slätar efterhand ut Kvarnbys övertag. Med drygt 25 minuter kvar är det istället bortalaget som lyckas göra ett godkänt mål. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda och matchavgörande till slutresultatet 0-1.

-Tyvärr är inte marginalerna med oss idag. En mycket tveksam utvisning och ett tveksamt bortdömt mål i den första halvleken samt en man mindre i 70 minuter blir såklart jobbigt. Trots det är det vi som känns piggast matchen igenom men tre poäng gick likväl till gästerna och det är bara att lyfta på hatten till, säger Uffe Jansson och avslutar:

-Prestationen och det jobb som  hela vårt lag lägger ner är jag dock otroligt stolt över trots att vi förlorade. Vi växer hela tiden och efter en sån här match kommer vi som grupp att växa ännu mer.