SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

IFK Klagshamn
3 - 1
Kvarnby IK
IFK Klagshamn3 - 1Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 augusti, 13:00
Plats:Klagshamns IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142087
Samling:11:45
IFK Klagshamn - Kvarnby IK 3-1
2020-08-16 15:37

Två mål i slutet av den första halvleken och ett i början av den andra halvleken avgjorde matchen för IFK Klagshamns del i hemmamatchen mot Kvarnby IK som slutade 3-1. 

Det var två obesegrade lag som ställdes emot varandra i den fjärde omgången av Division 4 Sv. IFK Klagshamn tog emot Kvarnby IK med lika många poäng på de tre första matcherna med en seger och två kryss i bagaget. Trots att hemmalaget gjorde sin tredje mach på en vecka var det dom som inledde med största motivation och energi.

 

Annars var första halvlek en ganska avvaktande historia och det märktes värmen tog ut sin rätt på många håll. Kvarnby IK spelade slarvigt och stod för en hel del felpassningar. Hemmalaget var de som hade det största bollinnehavet med flest chanser genom eget kombinationsspel men utan att det resulterade i något mål. Första halvlek såg ut att sluta mållöst när KIK från ingenstans fick ett tre-mot-tre-läge, men istället för målchans för Kvarnby ledde en felpassning åt kontring åt andra hållet och 1-0 till följd för IFK Klagshamn. Ett par minuter senare, precis innan halvtidsvilan, kom också 2-0 till hemmalaget efter ytterligare en omställning där Kvarnby haft en fast situation på motståndarnas planhalva men tappat boll och fått ett mål i nacken.


-Med två mål i halvlekens absoluta sista minuter blev det givetvis en tung vandring till halvtidsvilan, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:


-Vi visste dock att vi tidigare kunnat hämta upp underläge under säsongen och tyckte definitivt att möjligheten fanns om vi skärpte till vårt passningsspel och inte bjöd på fler mål bakåt.

 

Möjligheterna till upphämtning fick sig dock en törn alldeles i början av den andra halvleken när IFK Klagshamn kunde göra matchens tredje mål efter ännu en omställning.


-En misslyckad tunnel på egen planhalva låg till grund för målet innan Klagshamn avslutade anfallet med ett skott som satt otagbart i krysset, säger Richard Ohlqvist.

 

Efter Klagshamns tredje mål var uppförsbacken lång. Trots klart underläge visade dock KIK på moral när laget inte gav upp utan fortsatte att kämpa och försöka. Med dryga halvtimmen kvar lyckades Kvarnby också fick till en kvittering genom Omar Mohammed Tawfiq vilket gav KIK lite hopp. Chanser saknades inte men fler mål skulle det inte komma denna lördag och Kvarnby inkasserade därmed säsongens första förlust.


-Vi var nära ett andra mål med två frilägen i slutet av matchen men Klagshamn kunde lika gärna gjort ytterligare ett mål också. Jag kan efter matchen konstatera att det inte kommer att finnas några gratispoäng i serien och om vi bjuder motståndarna på klara målchanser och mål kommer det att vara svårt att vinna dessa jämna matcher, säger Richard Ohlqvist och avslutar:


-Nu ser vi fram emot söndagens batalj mot Ariana FC, som oväntat förlorade mot BK Höllviken i helgen. 


Division 4 Sydvästra

IFK Klagshamn - Kvarnby IK 3-1 (2-0)

Målskyttar KIK: Omar Mohammed Tawfiq

Klagshamns IP

Lördag 15 augusti 13:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 13:00
2 - 4  
Lör 16/10 14:00
2 - 1  
Lör 9/10 14:00
2 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER