SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
2 - 0
IK Wormo
Kvarnby IK2 - 0IK Wormo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 april, 14:00
Plats:Bäckagårds IP
Kvarnby IK - IK Wormo 2-0
2020-04-05 17:52

Kvarnby IK är tillbaka i vinnarspåret igen efter lördagens seger i träningsmatchen mot IK Wormo med 2-0. 

Trots att seriespelet nu har blivit uppskjutet tillsvidare har Kvarnby IK valt att följa de rekommendationer som kommit från myndigheter och förbund om att det fortsatt är okej att spela träningsmatcher. Därför spelade Kvarnby IK med bland annat klubbens herrlag träningsmatcher under helgen men helt utan publik inne vid de båda planerna. 


-Innan matchstart kom vi överens om att försöka äga bollen så mycket som möjligt vilket jag tycker att vi lyckades bra med, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.


Laget hade ett stort bollinnehav direkt från start och kom ofta in i motståndarnas straffområde med flera fina chanser som följd. KIK bjöd på flera fina kombinationer där spelvändningarna var nyckeln till att skapa många utav lagets målchanser. Wormo å sin sida spelade med ganska många och långa passningar för att snabbt nå sina forwards. Detta gjorde att Kvarnby kom långt hem på egen planhalva när laget skulle bygga upp anfallsspelet och som i sin tur var en del i det stora bollinnehavet.

En bit in i den första halveken kom så också 1-0 till Kvarnby när Gabbe avlossade den stora kanonen via just en spelvändning. Ett rättvist ledningsmål som innan halvtidsvilan också skulle utökas till 2-0 när Tim kunde göra matchens andra mål via en tilltrasslad situation efter en hörna.


I den andra halvleken rivstartade gästerna för att få till en snabb reducering och vittring på ett kvitteringsmål. Kvarnbys försvarsspel var dock disciplinerat och klanderfritt vilket hela tiden satte stopp på Wormos attacker. De få gånger gästerna kom till målchanser stod Kvarnbys målvakt i vägen.

I takt med att Wormos försök till reducering drog ut på tiden började också motståndarna chansa framåt vilket gav KIK flera fina möjligheter att öka på målskörden. Kvarnby IK hade också ytterligare en boll inne via debuterande Oliver Hvarvenius men domaren hade redan blåst av situationen för straff till KIK och utvisning som följd till gästerna. Den efterföljande straffen räddades av Wormos målvakt och resultatet 2-0 stod sig istället hela matchtiden ut.


-Totalt sett tycker jag att detta var de bästa 90 minuter vi genomfört på hela försäsongen. Trist att vi prickat in formen lagom till den tänkta seriepremiären som nu tyvärr uteblir, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:


-Kul också att vi hade två A-lagsdebuterande pojkar i Oliver och Edijon. Båda är blott 16 år gamla men visade prov på mycket moget spel. Det är ett härligt kvitto för föreningen att veta vilken fin framtid det finns på ungdomssidan.


Träningsmatch

Kvarnby IK – IK Wormo 2-0 (2-0)

Målskyttar KIK: Gabriel de Souza, Tim Hansson

Bäckagårds IP

Lördag 4 april 14:00

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 13:00
2 - 4  
Lör 16/10 14:00
2 - 1  
Lör 9/10 14:00
2 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER