Matchstart:lör 21 mars, 13:00
Plats:Granhällans IP
Rydsgårds AIF - Kvarnby IK 2-0
2020-03-22 11:24

Efter sju raka matcher utan förlust, varav fem under detta år, sprack under lördagen förlustnollan för 2020 när Kvarnby IK gästade Rydsgårds AIF på Granhällans IP.

Den regionala fotbollen rullar, än så länge, på som vanligt i Sverige med träningsmatcher för att förbereda sig inför planerad seriestart under påskhelgen. I årets sjätte träningsmatch för Kvarnby IK åkte laget till Granhällans IP för bortamatch mot Rydsgårds AIF. Hemmalaget var dom som började matchen allra bäst med ett högt tempo och ett högt utgångsläge i försvarsspelet. De satte Kvarnbys bollhållare under stark press vilket gjorde att KIK hade svårt att få gång anfallsspelet.

-Rydsgård dominerade första halvlek med stort bollinnehav och flera heta målchanser. Vi fick mest inrikta oss på försvarsspel där för få anfall stoppades av vårt mittfält vilket fick till följd att vår backlinje utsattes för ett rejält tryck, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.

Trots speldominansen kom Rydsgårds ledningsmål via en fast situation. En frispark från hemmalaget resulterade i ledningsmålet och som också blev det enda målet under den första halvleken.

Med underläge både spelmässigt och resultatmässigt i ryggen valde KIK att ändra på lite inför halvlek två. Laget pratade sig samman om att samtliga spelare måste springa mer, vinna fler närkamper och inte slarva i passningsspelet. Med korrigeringarna gjorda tog Kvarnby IK över matchen i den andra halvleken och spelade dessutom en riktigt fin fotboll. Bollen spelades genom lagdelarna och effektiva spelvändningar öppnade upp hemmalaget. KIK skapade också flera riktigt vassa målchanser med bland annat tre frilägen som motståndarnas målvakt lyckades parera. Det enda som saknades nu var egentligen bara nätrassel och mål.

I det andra målet hade comebackande Tobias Elofsson en svettig dag i målet. Den numera målvaktstränande fd. målvakten blev först blixtinkallad att vakta bortamålet, sedan insläppt frisparksmål, en räddad straff och slutligen ett abrupt slut med en skada i mitten på den andra halvleken.

När Tobias Elofsson fick kliva av skadad fick Atiqullah vikariera förtjänstfullt i målet men tvingades på matchens sista spark kapitulera och släppa in 2-0 till hemmalaget efter en tappad boll strax utanför Kvarnbys straffområde.

-Vår första halvlek var inte godkänd men vi kom starkt tillbaka i den andra halvleken. Således mycket nära oavgjort men sett över hela matchen ändå en rättvis seger för Rydsgård, som är ett stabilt division 4 lag som aldrig ger upp och som så nära kvalade upp till trean i fjor, säger Richard Ohlqvist.