Matchnummer: 130342017
Samling:10:30
Kvarnby IK - Malmö City 4-0
2019-04-28 14:48
Kvarnby IK tog revansch på sig själva när man hemmabesegrade Malmö City med 4-0.
Kvarnby studsade tillbaka ordentligt efter förlusten mot Nike och efter att ha kontrollerat stora delar av derbyt mot Malmö City kunde man till slut vinna med 4-0.

Det var Kvarnby som satte den högsta farten direkt. Efter knappt tio minuter kunde man också ta ledningen när ett lyckat presspel satte Tilde Forsberg i ett friläge där hon kunde slå in sin egen målvaktsretur. Kvarnby kom sedan till flera avslutslägen där man bland annat inom en kort period träffade både ribba och stolpe. 2-0-målet skulle dock komma när Clara Dchsgerström sköt en frispark som skruvade sig förbi MCFC-målvakten.

Andra halvlek är ganska lik den första. Malmö City slog en del långbollar men de flesta kunde hemmaförsvaret reda ut utan några större problem. Kvarnby fortsatte med ett snabbt omställningsspel och det var också det som gjorde att laget i mitten på halvleken kunde utöka ledningen när Selma Sehr kom runt på kanten och kunde frispela Indira Podbicanin som inte gjorde några misstag framför mål. I slutskedet kunde Kvarnby också göra 4-0 efter en något tveksam dömd straff som Michelle Andersson dock förvaltade på bästa sätt och kunde därmed göra sitt första mål för säsongen i Kvarnby-tröjan.

- Jätteviktigt för självförtroendet att vinna den här matchen. Jag tycker att vi stundtals spelar precis som vi har sagt att vi ska göra. Finns inte jättemycket att klaga på idag utan vi tar med oss det positiva och att vi visar att vi faktiskt kan spela en fin fotboll. Kul med fyra olika målskyttar också, berättar Kvarnbytränaren Andreas Niss.

Laguppställning Kvarnby:
Narges Rahmani - Simona Karpin , Clara Schagerström, Esther Schalin - Selma Sehr, Michelle Andersson, Nora Wahlén, Elemina Olofsson, Linnea Karlsson - Indira Podbicanin, Tilde Forsberg

Ersättare: Ellinor Klintberg, Miranda Kanerup Subasic, Emelie Gustavsson, Elise Klasén, Madeleine Lundquist

Division 4 Sydvästra
Kvarnby IK - Malmö City   4-0 (2-0)
Målskytt KIK: Tilde Forsberg, Clara Schagerström, Indira Podbicanin, Michelle Andersson (straff)
Söndag 28 april 12:00