SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Lindeborgs FF 1948
2 - 0
Kvarnby IK
Lindeborgs FF 19482 - 0Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 maj, 13:00
Plats:Lindeborgs IP
Tävling:
Matchnummer: 130342020
Samling:11:30, Lindeborgs IP
Lindeborgs FF - Kvarnby IK 2-0: Blytung derbyförlust
2018-05-06 17:10
Det var hård kamp och två väldigt jämna lag som möttes i ett derby på Lindeborgs IP. Men det var ett mer effektivt Lindeborg som till slut kunde stå om segrare.
Det var sommarvärme denna maj-söndag på Lindeborgs IP. Så pass varmt att domaren valde att ha ett coolingbreak i varje halvlek. Kvarnby inledde matchen piggt i den gassande solen och rullade boll bra mot ett LFF som ställde upp med en 4-3-3-uppställning vilket inledningsvis gav Kvarnby en del ytor på kanterna. Men allt eftersom halvleken gick tappade man initiativet och istället för att spela snabbt med fart gjorde man det trångt i mitten och ett betydligt mycket starkare Lindeborg kunde vinna dueller och ställa om när KIK slarvade och tappade boll.
.- Vi pratade innan matchen om att behålla farten och framför allt spelbredden som vi hade i förra matchen och jag tycker att vi inledde på rätt sätt. Men sen hamnar vi fel försvarsmässigt och ger dem för mycket tid med bollen samtidigt om vi gör lite egna misstag i uppspelsfasen, menar tränare Andreas Niss.

0-0 stod sig dock till halvtid. Inledningen på den andra blev dock inte vad Kvarnby hade tänkt sig och ett olyckligt baklängesmål gjorde att matchbilden blev en helt annan.
     Det var efter en hörna, där två blåklädda försvarare inte får bort bollen, som resulterar i att den hamnar till en helt fristående LFF-spelare som inte gör något misstag framför mål. Olyckligt baklängesmål och Kvarnby blev därefter ett jagande lag men bollen fastnade allt om oftast i ett kompakt LFF-försvar som varje gång skickade långt i motsatt riktning.
     I slutskedet av matchen skapade Kvarnby tryck på ett tröttkört Lindeborg och i en sista kraftansträngning spelade man med en offensiv 3-4-3-uppställning. Man fick två heta chanser i form av en hörna som nästan styrdes in i mål samt ett halvt friläge där dock Indira Podbicanins avslut träffade burgaveln. Istället för en kvittering kunde LFF kontra in 2-0 efter en misskommunikation mellan kvarnbyförsvaret och målvakten Narges Rahmani där hemmalaget kunde lobba in bollen några meter utanför straffområdet och matchen var därmed avgjord till Lindeborgs fördel. Surt för Kvarnby som bjöd upp till kamp men samtidigt var lite för omständiga när man fick tag i bollen.
- Jag tycker dock vi är tillräckligt bra för att få minst en poäng idag. Men så här är det ibland. Vi faller tyvärr in i deras tempo och deras spel vilket vi pratade om att inte göra. Och vi är lite ineffektiva sista tredjedelen. Men det är sådana här matcher som är läropengar för framtiden och inställningen kan jag heller inte klaga på, menar tränare Niss. 


Laguppställning Kvarnby:
Narges Rahmani - Simona Karpin, Miranda Kanerup Subasic, Clara Schagerström, Esther Schalin - Selma Sehr, Nora Wahlén, Madeleine Lundquist, Elise Klasén - Indira Podbicanin, Elemina Olofsson

Ersättare: Emelie Gustavsson, Tilde Forsberg, Nora Nielsen, Linnea Karlsson, Ella Malmgren

Division 4 Södra
Lindeborgs FF - Kvarnby IK   2-0 (0-0)
Målskyttar KIK: -
Söndag 6 maj 13:00
Lindeborgs IP

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/11 14:00
1 - 6  
Sön 14/11 16:00
1 - 3  
Sön 31/10 15:00
8 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER