Matchnummer: 130342074
Samling:12:30, Bäckagårds IP
Kvarnby IK - Team Sandby IF 3-0: ”-Är det det här som kallas att vara i zonen”
2018-09-15 18:39
Kvarnbys damer ångar på i full fart. Idag tog man ytterligare tre poäng när serietvåan Team Sandby besegrades med klara 3-0.
Det var ett Kvarnby som återigen gick in helt utan press och visade ett enormt hjärta direkt i inledningen av matchen. Med ett snabbt passningsspel och många duellvinster över hela banan kunde man få en bra start på matchen. Man lyckades tidigt störa Team Sandbys uppspel och bortalagets vision om att komma till Bäckagård och spela en kvick och snabb fotboll stördes nog inledningsvis.
     Det var ett hemmalag som hela tiden var på tårna och efter en dryg halvtimme skulle man också få utdelning för sitt hårda jobb. En bra slagen hörna och inne i boxen fanns Tilde Forsberg som distinkt kunde nicka in 1-0.
     Om matchen dittills varit jämn så blev Sandbylaget något passiva och tagna lite på sängen. Matchbilden var nog inte riktigt vad man hade väntat sig. Och inte blev det bättre när det för dagen guldklädda bortalaget fick en straff emot sig efter att en av spelarna fått bollen på handen i eget straffområdet. Lagkapten Clara Schagerström klev fram och satte säkert 2-0 till Kvarnby som sedan höll den ledningen halvleken ut.

Team Sandby gick ut och satte bra fart i andra halvlek men både långbollar och inspel fastnade på en stark försvarslinje i det blåklädda hemmalaget. Och när Kvarnby tröttnade slängde man in pigga ben från bänken som gjorde samma gedigna jobb som sina föregångare.
     Bollen fortsatte studsa Kvarnbys väg under större delen av andra halvlek och det blev signifikativt för matchen när Team Sandbys målvakt missar lite i ett uppspel som gör att Tilde Forsberg kan sno åt sig bollen och relativt enkelt rulla in 3-0. Där och då gick luften ut bortalaget och slutsignalen förkunnade att KIK nu har lite häng på topplagen med hela sex segrar på de sju senaste matcherna i serien!

- Vi gör ju typ allting rätt idag. Vilket självförtroende vi spelar med. Underbart att se! 3-0 var kanske lite väl men över 90 är vi ett bättre lag, utan tvekan. Jag saknar nästan ord. Är det det här som kallas att vara i zonen?, frågar sig en nöjd Kvarnbytränare i Andreas Niss och får medhåll från Team Sandbys tränare Jonas Bladh:
- Det var rättvist. Kvarnby spelade en fin fotboll idag.