Matchnummer: 130404003
Samling:12:45, Bäckagårds IP
Spjutstorps IF - Kvarnby IK 4-0: Förlust i första gruppspelsmatchen
2018-03-11 19:27
Det blev förlust för Kvarnby i den inledande gruppspelsmatchen i DM mot Division 3-laget Spjutstorps IF med klara 4-0 i ett snöbetäckt Tomelilla.
Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och kunde också ta en ganska tidig ledning i första halvlek. Kvarnby hade svårt att hitta något eget spel och hade kanske lite för stor respekt för motståndet inledningsvis. Hemmalaget kunde också utöka ledningen innan paus efter ett passivt försvarsagerande från Kvarnbys sida.

I andra halvlek utökar Spjutstorp sin ledning till 3-0 i halvlekens första anfall. Efter den tunga starten börjar dock KIK att arbeta sig in i matchen igen och i 20-25 minuter är man minst lika bra och vinner lika mycket boll som motståndarna. Man kommer dock aldrig riktigt nära en reducering och istället kan hemmalaget göra 4-0 på ett långskott med drygt fem minuter kvar.

- Vi förlorar mot ett bättre lag helt enkelt. Vi hittar inte riktigt rätt i positionerna och gör lite för många individuella misstag för att vi ska kunna störa dem idag. Men vi visar i alla fall karaktär i nästan hela matchen vilket är viktigt genom hela detta gruppspel, summerar KIK-tränare Andreas Niss den här matchen.

Laguppställning Kvarnby: Rahmani - Karpin, Schagerström, Schalin, Karlsson - Wahlén, Lundquist, Olofsson, Sehr - Podbicanin, Forsberg

Avbytare: Gustavsson, Nielsen, Malmgren

Spjutstorps IF - Kvarnby IK   4-0 (2-0)