VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
2 - 0
FC Trelleborg
Kvarnby IK2 - 0FC Trelleborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 oktober, 19:00
Plats:Bäckagårds IP plan 2
Tävling:
Matchnummer: 136011003
Samling:17:00
Kvarnby IK - FC Trelleborg 2-0: Fördel Kvarnby IK inför kvalreturen
2023-10-12 17:49
Foto: Mats Borg

Kvarnby IK vann den första kvalmatchen mot FC Trelleborg och har därmed skaffat sig ett fint utgångsläge inför söndagens retur.

Första matchen i kvalomgång ett stod på gårdagens agenda när Kvarnby IK tog emot årets seriekonkurrent FC Trelleborg hemma på Bäckagårds IP. Inför matchen hade KIK drabbats av ett par avbräck och ställde därför upp med ett rekordungt lag i årets kanske viktigaste match hittills – två spelare födda 2008, fem spelare födda 2007, en spelare vardera född 2006 2005 och 2004 samt övriga spelare från truppens rutinerade garde födda 2001-2002.

 

-Alla visste att det var en viktig match som stod på spel och många varför därför nervösa inför match men samtidigt också väldigt taggade. Vi samlades extra långt innan för att inte lämna något åt slumpen och allt kändes väldigt bra när vi gick ut på planen till match, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK.

 

Nervositeten och taggningen såg ut att ge Kvarnbyspelarna den perfekta symbiosen och KIK tog tag i matchen direkt från start med sitt patenterade och vägvinnande passningsspel längs marken. Ganska tidigt in i matchen syntes det att Kvarnby IK kunde hota motståndarna i ytor som dom inte var bekväma i. Drygt elva minuter av matchen var spelad när KIK också lyckades ta ledningen genom Eli Hillgrund Trujillo.

 

-Ledningsmålet gav oss ännu mer energi och jag tycker att vi kunde fortsätta styra matchen dit vi ville ha den under den första halvleken, säger Linn Veberg.

 

Innan halvtimmen var spelad skulle 2-0 komma för Kvarnby IK när skyttedrottningen, kapten, Linnea Prytz hittade rätt bakom FC Trelleborgs målvakt. Dagens andra Kvarnbymål från den 29:e matchminuten stod sig halvleken ut och det var ett väldigt nöjt hemmalag som gick till pausvila.

 

-Under pausvilan pratade vi mycket om att fortsätta precis så som vi hade gjort under den första halvleken och diktera villkoren även i den andra halvleken, säger Linn Veberg.

 

Sagt och gjort var det Kvarnby IK som återigen tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av halvleken. Några tendenser till att slappna av syntes inte på långa vägar för Kvarnbyspelarna och laget höll hela tiden FC Trelleborg borta från de riktigt heta målchanserna.

 

-Även om vi inte lyckades göra fler mål efter paus så styrde vi i stort sett hela den andra halvleken också. Visst skapade Trelleborg ett par enstaka chanser men samtidigt hotade dom aldrig oss speciellt mycket utan sammantaget gör vi rakt igenom en helt otrolig match från allas sida, säger Linn Veberg och avslutar:

 

-Redan nu är fullt fokus på söndagens returmöte och vi är enormt taggade på mer.

 

Kval till damer div 3, omg. 1

Kvarnby IK – FC Trelleborg 2-0 (2-0)

Målskyttar KIK: Eli Hillgrund Trujillo, Linnea Prytz

Varningar KIK: Rita Kalludra

Bäckagårds IP

Onsdag 11 oktober 19:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 9/6 14:00
1 - 5  
Lör 1/6 11:30
16 - 1  
Lör 18/5 11:30
4 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER