VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

FC Trelleborg
0 - 1
Kvarnby IK
FC Trelleborg0 - 1Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 oktober, 15:30
Plats:Ymorvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 136011009
Samling:14:15
FC Trelleborg - Kvarnby IK 0-1: Damerna vidare till kvalomgång 2 efter totalt 3-0
2023-10-17 07:46
Foto: Ulf Plåtis Thorell

Kvarnby IK är vidare till den andra kvalomgången efter ny seger mot FC Trelleborg i kvalomgång 1.

Det var fördel Kvarnby IK efter hemmasegern förra onsdagen med 2-0 mot årets seriekonkurrent FC Trelleborg i den första kvalomgångens första match. Eli och Linnea Prytz mål från den första matchen gjorde att KIK gick in till lördagens returmatch med goda förhoppningar om avancemang.

 

-Vi var väldigt taggade inför matchen och samtliga hade den där sköna blandningen av nervositet och förhoppningar om en lyckad match framför oss. Vi visste att vi kunde vinna även match två och det var helt givet för vår del trots utgångsläget i ryggen, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK.

 

Matchplanen var glasklar från Kvarnby IK:s sida där laget jämte sin egen vilja av att bedriva sitt eget spel också var väl medvetna om att FC Trelleborg ständigt försökte styra sin matchplan från mitten vilket KIK var väl pålästa om efter dubbla seriematcher och en kvalomgång sedan tidigare.

 

-Vi låg helt rätt och kunde störa Trelleborg matchen igenom som inte lyckades etablera något direkt spel som kunde hota oss. Ska jag vara helt ärlig så kändes det faktiskt tryggt under hela matchen, säger Linn Veberg.

 

Defensivt gjorde KIK en mer eller mindre prickfri insats men i det offensiva blev det kanske aldrig riktigt den där fullträffen denna lördag. FC Trelleborg täppte till väl samtidigt som 2-0 ledningen från match ett säkert fanns med i bakhuvudet på flera Kvarnbyspelare.

 

Efter en mållös första halvlek och en andra halvlek som länge såg ut att sluta mållöst även den lyckades Selma Sehr sno åt sig en slarvig hemåtpassning från motståndarna och sätta dit 0-1 med bara tio minuter kvar att spela. Fler mål skulle det inte bli utan Selmas mål blev matchens enda. Kvarnby IK är därmed vidare till nästa kvalomgång upp till division 3 2024!

 

-En riktigt härlig vinst och ett självförtroende hos samtliga som höjs ytterligare. Efter det här dubbelmötet kan vi ta med oss en väldigt bra känsla inför nästa kvalomgång mot Hyllie IK, säger Linn Veberg.

 

Kval till damer div 3, omg. 1 (match 2)

FC Trelleborg – Kvarnby IK 0-1 (0-0)

Målskyttar KIK: Selma Sehr

Varningar KIK: Nora Wahlén

Ymorvallen

Söndag 15 oktober 15:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 26/10 19:00
3 - 1  
Sön 22/10 14:00
0 - 0  
Sön 15/10 15:30
0 - 1  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER