Cinna Persson
Moa Dahlqvist
FC Helsingkrona - Kvarnby IK 1-6: Klassiska tennissiffror i Kvarnbys bortaseger
2023-05-22 14:25

Kvarnby IK skakade av sig förlusten mot serieledande BK Höllviken snabbt och lyckades under lördagen bortabesegra FC Helsingkrona med hela 1-6.

Trots en spelmässigt stark insats förra helgen hemma mot serieledande BK Höllviken föll Kvarnby IK med 0-3. Förlusten till trots var det ett Kvarnby IK som utstrålade lugn och harmoni när laget klev ut på Smörlyckans IP för att ta sig an Lundalaget FC Helsingkrona under lördagseftermiddagen. För ovanans skull var det 9mot9-spel som stod på agendan, en spelform som är tillåten om behov finns i damernas division 4.

-Planen är lite mindre både på bredden och på längden när det 9-manna men det skulle inte hindra oss från att dominera och äga hela matchen rakt igenom, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK.

Redan efter sju minuter kunde kapten Linnea Prytz hitta rätt bakom hemmamålvakten när hon gjorde 0-1 till Kvarnby IK. Nästan 35 minuter senare hade samma Linnea Prytz hunnit smälla in både en och två bollar till i mål och innan halvtidsvilan fullbordat sitt hattrick. Prytz tre mål blev halvlekens enda tre mål och Kvarnby IK imponerade.

-Vi visade upp ett lugn och ett oerhört fint tålamod matchen igenom där vi vågade rulla boll från sida till sida. Vid flera tillfällen kunde vi använda oss av fina kombinationer både i anfalls- och försvarsspelet, säger Linn Veberg.

Hemmalaget FC Helsingkrona kom enbart till spel med nio spelare och hade därmed inga avbytare att tillgå. Planen från Kvarnby IK var därför att trötta ut motståndarna med högt tempo och hög intensitet vilket KIK också under stora delar av matchen lyckades väldigt väl med. Under den andra halvleken kunde Kvarnby IK dubbla målskörden och mellan minut 65 till 76 gjordes både 4, 5 och 6-0 innan hemmalaget fick in ett tröstmål i den 90:e minuten fram till slutresultatet 1-6.

-En bra match där vi verkligen har möjlighet att öva på vårt passningsspel och våra kombinationer. Vi gör sex mål framåt vilket såklart är jättebra, inte bara för matchens skull utan även för att vi behöver få in lite mål för att få upp målskillnaden. Härligt med tre poäng och skönt att få spela såna här matcher där självförtroendet kan höjas lite, säger Linn Veberg.