Cinna Persson
Selma Mahmutovic
Kvarnby IK - Backarnas FF 5-0: Ny storseger för KIK
2023-05-30 09:57

Kvarnby IK tog andra raka segern hemma mot Backarnas FF under söndagen och bjöd på nytt på en målkavalkad när laget vann med 5-0.

Efter storsegern borta mot FC Helsingkrona med 1-6 förra helgen kom Kvarnby IK fulla med självförtroende till söndagens hemmamatch mot Backarnas FF. KIK med vittring på kvalplats uppåt inledde också starkt mot bottenlaget Backarnas FF från Kirseberg. Redan efter 14 minuter kunde Kvarnby IK göra 1-0 genom Parina Askari innan Madelen Meyer kunde utöka ledningen till 2-0 drygt femton minuter innan pausvilan.

Madelen Meyers 2-0 blev halvlekens sista och även om det bara var en tvåmålsledning kändes det som om KIK gick till pausvila med en betryggande ledning i ryggen. Tre minuter in i den andra halvleken skulle så spiken i kistan komma när kapten Linnea Prytz satte dit 3-0 till hemmalaget.

Tio minuter efter Prytz 3-0 mål skulle så Elvira Lindgren presentera sig i A-lagssammanhang när den för en månad sedan fyllda 16-åringen gjorde 4-0 till Kvarnby IK. Innan matchen var slut skulle också Parina Askari göra sitt andra mål för dagen när hon i den 88:e matchminuten satte dit söndagens femte och tillika matchens sista mål.

Redan under onsdagen, 31 maj, spelar Kvarnby IK nästa omgång borta mot Teknologkårens IF LTH innan laget besöker Gullviksborgs IP på lördag för match borta mot AIF Barrikaden.