Samling:17:00, Bäckagård
Aktivitetsinfo: Malmömästerskapen omgång 2
MM: Kvarnby IK - IFK Klagshamn 9-0
2023-02-07 14:47

Kvarnby IK gjorde precis så man ska göra efter en förlust och hoppade direkt upp på sadeln igen när IFK Klagshamn hemmabesegrades med hela 9-0 i den andra gruppspelsomgången av årets MM.

Det var en kall och regnig fredagkväll på Bäckagårds IP med matchstart redan klockan 18:15. Om det var februarivädret, starttiden eller andra orsaker som påverkade båda lagens något tunna matchtrupper förtäljer inte historien men det var i alla fall Kvarnby IK som redan från start visade sig vara mest segersugna. Revanschlustan efter premiärförlusten borta mot lokalrivalen Husie IF ville spelarna damma av sig och på vilket sätt laget gjorde det.

Endast ett par minuter in på matchen hade KIK satt tonen direkt med hög press mot ett stressat bortalag. Det skulle inte heller dröja länge innan skyttedrottningen Linnea Prytz satt dit 1-0 till Kvarnby IK efter att ha snott åt sig bollen från Klagshamns backlinje och därefter lugnt och sansat placerat in bollen förbi en chanslös bortamålvakt.

Minuterna efter ledningsmålet slappnade KIK av lite för mycket i tron om att denna matchen skulle gå lite för enkelt efter det tidiga 1-0 målet. IFK Klagshamn höll sånär på att skapa ett par fina kontringsmöjligheter men Kvarnbybacklinjen var på tårna och kunde avvärja samtliga försök. Fler farliga anfallsförsök skulle det inte heller direkt bli för Klagshamn under den resterande delen av matchen då KIK steppade upp och åter tog tag i taktpinnen.

-Efter vårt tidiga ledningsmål och deras  halvchanser till farliga kontringsmöjligheter var det bara vi för hela slanten. Vi styrde matchen fullständigt resten av kvällen och kunde gå till halvtidsvila med 4-0 i ryggen efter fina individuella prestationer vid samtliga mål, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK.

Målen i sig var individuella prestationer men föranledes av en hög gemensam press från hela laget som IFK Klagshamn inte kunde hantera. Bland annat stod Linnea Prytz för tre utav målen varav det fjärde prickades in av Madelen Meyer assisterad av Elma Iseni som tagit sig långt upp på motståndarnas planhalva från sin ytterbacksposition.

Under pausvilan pratade KIK ihop sig om att lägga ännu mer fokus på kombinationsspelet och försöka bygga ett ännu starkare kollektivt anfallsspel – vilket också gav resultat. Trots en solklar ledning med 4-0 i halvtid växlade Kvarnby IK upp ytterligare under den andra halvleken.

-Vi fick till ett ännu bättre flyt i spelet med snabbare anfall och målchanser som duggade tätt halvleken igenom. Med högt bollinnehav och fina anfall framåt var det oerhört kul att utifrån se på när kombinationerna lyckades och ledde fram till flera fina lägen, säger Alexander Engman.

Under den andra halvleken spädde Linnea Prytz på sin målskörd med ytterligare två baljor, en hårt arbetande Parina Askari hittade tillslut nätmaskorna efter att tidigare under matchen frustrerat prickat ribban och även lärlingen Tyra Boij skrevs in i målprotokollet till ett mål hon själv var tveksam till.

-Nio mål framåt och bud på ännu fler är givetvis oerhört starkt. Att vi dessutom visar prov på bra karaktär matchen igenom och på många sätt genomför en fin match är jag oerhört nöjd med, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK som också väljer att hylla målvakten Tilde Forsberg för både hållen nolla och glatt humör efter matchen trots att hon långa stunder fick stå både kall och inte alltför överarbetad i kylan.

-Precis som tidigare tar vi med oss alla positiva bitar från matchen och ser fram emot nästa omgång i MM när vi reser den långa vägen till Sorgenfri IP för att möta AIF Barrikaden.