Samling:12:30, Sorgenfri IP
Aktivitetsinfo: Malmömästerskapen omgång 3
MM: AIF Barrikaden - Kvarnby IK 3-3
2023-02-13 18:02

En svängig historia på Sorgenfri IP slutade oavgjort 3-3 när Kvarnby IK kvitterade sent borta mot AIF Barrikaden i damernas sista MM-gruppspelsmatch.

-Egentligen har jag ganska svårt att hitta orden för matchen i stort men kanske framförallt den första halvleken. Vi startade matchen oerhört passivt och slarvigt vilket hemmalaget utnyttjade tidigt in i matchen, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK och syftar på det 1-0 mål som Barrikaden kunde rulla in på straff tidigt i matchen.

Kort efter hemmalagets 1-0 mål kom nästa kalldusch för Kvarnby IK när hemmalaget på nytt hittade rätt i nätmaskorna bakom KIK. Efter en hörna som Kvarnby i första skedet lyckades rensa hamnade hela laget på hälarna och Barrikaden kunde enkelt straffa ett alldeles för tamt Kvarnby IK.

Dagens andra hemmamål blev en form av väckarklocka för KIK som sakteligen började ruska om sig själva och sakta men säkert började spelet flyta bättra.

-Vi började lugna ner spelet och såg mer fokuserade ut vilket i sin tur ledde till att vår slarviga inledning avtog. Med en 2-0 uppförsbacke började vi äntligen trycka ner motståndarna långt ner på deras egen planhalva och vi lyckades vaska fram ett gäng riktigt vassa distansskott som dock en duktig hemmamålvakt kunde avstyra, säger Alexander Engman.

Under halvtidsvilan var det ett missnöjt Kvarnby IK med både matchbild och resultat. Tillsammans gjorde laget ett par taktiska förändringar och via ett gemensamt peptalk var KIK fast beslutna om att stå upp bättre och göra en betydligt mycket bättre andra halvlek.

Lättare sagt än gjort men Kvarnby IK inledde precis så bra som laget hade önskat med mer fart, mer bollförande och ännu mer hot i djupled. Det skulle inte heller dröja länge innan det fina kombinationsspelet skulle ge resultat och målvittring för gästande Kvarnby IK.

-Både 2-1 och 2-2 kom ganska omgående genom Tyra och Prytz. Där och då kände vi ett ganska stort lugn och ytterligare mål framåt hängde tydligt i luften när Barrikaden inte längre orkade hänga med i vårt tempo, säger Alexander Engman.

KIK fortsatte att dominera matchbilden och tryckte ner sina motståndare med ständiga hot bakom Barrikadens backlinje. De där riktigt heta målchanserna duggade däremot inte tätt och trots att mycket tydde på att Kvarnby IK skulle göra ytterligare mål i den andra halvleken och fullborda vändningen så var det plötsligt hemmalaget som stack emellan via en boll längs högerkanten och från egentligen ingenting alls var det återigen hemmalaget som satt i förarsätet med en 3-2 ledning.

-Baklängesmålet i slutminuterna var såklart riktigt tungt. Det var inte rättvist sett till den andra halvleken och vi var värda ett bättre öde än så, säger Alexander Engman.

Strax innan matchuret tickat upp på 90 spelade minuter skulle Kvarnby IK replikera och komma tillbaka igen. Kämparglöden och den härliga inställningen av att aldrig ge upp är en stor prägel på detta Kvarnbylag. Med sitt andra mål för dagen var det kapten Linnea Prytz som tillslut lyckades trycka in kvitteringen till 3-3 vilket blev matchens slutresultat.

-Om matchen hade pågått några minuter till så tror jag absolut att vi hade löst ett segermål också men tyvärr får vi nöja oss med en poäng denna helg. Vi är allt annat än nöjda över resultatet men ibland får man helt enkelt bita i det sura äpplet, gå vidare och bli starkare av denna typ av matcher, säger Alexander Engman och avslutar:

-Nu blickar vi fram emot kvällens träning och en ny träningsvecka där vi kommande helger nu bara kan invänta övriga resultat från MM-gruppspelet för att se hur långt det räcker.