Samling:11:15, Husiegårds IP
Aktivitetsinfo: Malmömästerskapen omgång 1
MM: Husie IF - Kvarnby IK 3-1
2023-01-30 15:52

Det blev förlust med 3-1 borta mot lokalrivalen Husie IF när Malmömästerskapen gjorde comeback på damsidan efter flera års frånvaro.

Matchen var blott 15 minuter gammal när det på resultattavla redan stod 2-0 till det gröna hemmalaget. KIK hade inlett matchen nervöst och skakigt utan att riktigt kunna få stopp på Husies långbollar längs kanten vilket resulterade i två baklängesmål. En tung start och jobbig uppförsbacke men baklängesmålen blev samtidigt en väckarklocka för Kvarnby IK som lyckades stänga ner ytorna som Husie lyfte långt i. Trots det kunde aldrig den första halvleken riktigt sätta sig för KIK och matchens första 45 minuter hade fått sin prägel satt av matchinledningen.

-Sammantaget blev den första halvleken rakt igenom relativt skakig och nervös från vår sida där vi hade svårt att bygga ett ordentligt uppspel. Istället tvingades vi förlita oss till individuella prestationer som Husie många gånger stoppade med oschyssta medel, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Det känns faktiskt sådär att våra spelare får till svar från domaren att det bara är en träningsmatch när Husies kapningar och tröjdragningar inte resulterade i ett enda gult kort.

På en utav frisparkarna som KIK fick tilldömd efter bryskt hemmaspel skulle reduceringsmålet komma. Fjolårets skyttedrottning, Linnea Prytz, la upp bollen och slog elegant till från lång distans in bollen i bortre målgaveln fram till halvtidsresultatet 2-1.

Till den andra halvleken skruvade Kvarnby IK på ett par taktiska dispositioner vilket fick önskad effekt. KIK kom ut som ett helt nytt lag där försvaret konstant stod helt rätt och Husies fortsatta spel med långbollar rullade allt som oftast ut till inspark eller direkt till Nadin Baker i Kvarnbymålet. Även offensivt såg det betydligt mycket bättre ut för Kvarnby IK som med ett helt annat lugn och tålamod i spelet kunde skapa en handfull målchanser. Bland annat genom Tyra Boij-Nilsson som via ett vristskott sköt strax utanför istället för kvitterat till 2-2.

Just Tyra skulle vara nära ytterligare en gång för Kvarnby IK när hon efter en hörna nådde högst med pannan och skarvade bollen mot den bortre delen av målet men tyvärr i stolpen och ut. Kvarnby IK dominerade matchbilden men istället för utdelning, mål framåt och kvitterat för KIK lyckades Husie IF punktera matchen till 3-1 när hemmalaget hittade igenom bortaförsvaret.

-Som jag har sagt tidigare ersätter MM i år en del av våra träningsmatcher och därför måste vi också se dessa matcher som bra tillfällen att utvecklas. Här finns en hel del positivt för oss att ta med från helgens match men också väldigt mycket som har förbättringsmöjligheter och som vi behöver bli bättre på under försäsongen, säger Alexander Engman och avslutar:

-Vi får analysera matchen, planera och fortsätta lägga ner det hårda jobbet som krävs så reser vi oss tillsammans starkare igen.