Matchnummer: 130332096
Samling:13:30, Gunnesbo gård
Lunds BoIS - Kvarnby IK 2-0
2022-08-24 13:57

Segersviten stannade på två för Kvarnby IK som föll i den tredje matchen efter sommaruppehållet borta mot Lunds BoIS som samtidigt närmade sig bakifrån i tabellen.

Det var glada miner och ett muntert Kvarnby IK med gott självförtroende efter två raka segrar mot BK Höllviken respektive GIF Nike de senaste två omgångarna. Träningsveckorna har även de varit fartfyllda med flera spelare som visat stor vilja att kämpa för varandra. Desto tråkigare var det därför att KIK inför matchen mot Lunds BoIS drabbades av flera sena återbud i form av både sjukdomar och skador.

-På pappret var vi tyvärr endast tre spelare på bänken men i själva verket snarare kanske 1,5 spelare på bänken då det även här fanns skavanker, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Om det var skade- och sjukdomsläget eller något annat som kom åt KIK finns det inget direkt svar på men det fina spelet som synts till mot både Höllviken och Nike var plötsligt som bortblåst. KIK tillät hemmalaget att äga matchen och fick emellanåt göra lite som man ville trots att laget egentligen inte alls utnyttjade detta och tog tillvara på initiativet ordentligt.

Efter 17 minuter skulle dock Lunds BoIS göra 1-0 till hemmalaget och när Lundalaget även gjorde 2-0 fyra minuter innan halvtidsvilan hade KIK satt sig i en jobbig sists inför den andra halvleken.

-Fram till matchminut 70 var vi egentligen inte alls med i spelet. Det känns lite som att vi kastade bort de första 70 minuterna och när vi väl vaknade med 20 minuter kvar var det så dags, säger Sebastian Rasmussen.

Trots att det dröjde till matchens sista 20 minuter innan Kvarnby IK vaknade till liv fanns det flera fina möjligheter att näta och skapa lite nerv i matchens slutskede.

-Vi skapade faktiskt flera målchanser och mängder med hörnor under slutet men bollen ville tyvärr inte in. Vår lägstanivå är emellanåt för låg medan vi i andra ändan har en riktigt hög högstanivå. Detta måste vi försöka jobba på inför slutspurten, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK efter 2-0 förlusten mot Lunds BoIS.