Plats:Södra Sandby IP
Samling:11:30, Södra Sandby IP
Hardeberga BK - Kvarnby IK 3-4
2022-03-02 09:38

Kvarnby IK vann den andra träningsmatchen för säsongen när seriekonkurrenten Hardeberga BK stod för motståndet. Matchen slutade med bortaseger för Kvarnby med 3-4.

Förlusten i årspremiären borta mot Landskrona BoIS hade Kvarnby IK lämnat bakom sig. Det var något struliga förberedelser som påverkade hela matchbilden då. Inför mötet med Hardeberga var det bättre tongångar och förberedelser. Tråkigt nog fick KIK info om att matchen skulle tvingas att spelas 9 mot 9 då hemmalaget inte kunde få ihop tillräckligt med spelare för att spela 11-manna.

Det var trots den ovana spelformen Kvarnby IK som började matchen klart bäst genom ett piggt och snabbt passningsspel vilket nästan omgående ledde till ett ledningsmål när Linnea Prytz hittade rätt bakom hemmalagets målvakt. Drömstarten till trots kunde Hardeberga BK jobba sig in i matchen. KIK var inte riktigt skärpta och mittfältet låg aningen för högt vilket skulle resultera i att hemmalaget kunde göra både 1-1 och 2-1.

-Vi är lite naiva och kanske blir vi lite för bekväma efter den fina starten vilket gör att Hardeberga kan straffa oss två gånger om, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK om de båda baklängesmålen.

Baklängesmålen väcker Kvarnby IK som åter får ordning på spelet igen även om det emellanåt är lite ringrost som sitter i både ben och huvud. Kvitteringen skulle dock komma när Charisse Bernal Guyong tar en fin löpning in bakom backlinjen och kan sätta dit 2-2.

Matchen svänger dock igen och från egentligen ingenstans lyckas Hardeberga BK återigen ta ledningen med 3-2 efter försvarsmiss av gästande Kvarnby IK. Strax innan halvtidsvilan kommer Kvarnby IK ikapp igen när Linnea Prytz gör sitt andra mål för dagen genom en frispark direkt i mål.

-Deras 3-2 är helt onödigt att släppa in men sen är det såklart väldigt skönt att vi får med oss Prytz frisparksmål och kvittering in till halvtidsvilan, säger Sebastian Rasmussen.

Till den andra halvleken höjer sig Kvarnby IK markant. Trots en stundtals väl fungerande första halvlek är den andra halvleken mycket bättre. Bortalaget styr matchen helt och hållet och radar upp målchanser utan att bollen hittar rätt bakom hemmamålvakten. Segermålet skulle dock tillslut komma för Kvarnby IK. Efter ett inlägg från kanten är Linnéa Lundbäck vaken på andra bollen och lyckas sätta dit segermålet till 3-4 vilket också blir slutresultatet.

-Vi tar med oss den andra halvleken och det fina passningsspelet som vi får till. Vårt spelsystem börjar sitta mer och mer och det ska bli spännande att se om vi kan fortsätta så i kommande matcher, säger Sebastian Rasmussen och avslutar:

-Jag vill också lyfta fram våra tre tjejer , Rita, Linnéa och Moa, från F16 som samtliga gör mycket fina insatser. Det är härligt att se deras inställning och hur man tar för sig på planen.