SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
3 - 2
IFK Trelleborg FK
Kvarnby IK3 - 2IFK Trelleborg FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 11:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130332103
Samling:09:00
Aktivitetsinfo: Gemensam frukost kl 09:00!
Trupp:#2 Clara Schagerström
#8 Nora Wahlén
#10 Elemina Olofsson
#11 Simona Karpin
#12 Linnéa Karlsson
#17 Alexandra Weihs
#18 Linnea Prytz
#21 Ella Malmgren
#22 Nadin Baker
#23 Madeleine Lundquist
#24 Charisse Bernal Guyong
Kittiya Palapot
Leona Zuta
Parina Askari
Vijona Mulaj
Kvarnby IK - IFK Trelleborg 3-2
2021-09-06 21:42
Foto: Mats Borg

Kvarnby IK stod för en magisk vändning och vände underläge 0-2 till seger med 3-2 hemma mot serietvåan IFK Trelleborg under lördagens seriematch på Bäcka.

Det var en tung start på träningsveckan för Kvarnby IK efter det oerhört tunga nederlaget i derbyt borta mot Husie IF förra helgen. Tempot var okej men energin saknades och förlusten hade nog tagit ganska hårt på en hel del spelare. Från torsdagens träning och genom hela matchgenomgången steg dock ständigt energin och tränare Sebastian Rasmussen kallade till och med torsdagsträningen en av de bästa under hela säsongen.

 

-Vi fick en fantastisk träning ihop i torsdags och en härlig morgon tillsammans innan match vilket jag tror var oerhört betydelsefullt för att laget skulle återfå tron, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

 

Matchen inleddes också på ett bra sätt där KIK håller jämna steg mot serietvåan IFK Trelleborg. Hemmalaget håller sig hela tiden till det taktiskaupplägg som lagts fram och bjuder verkligen upp till dans. Att en felpassning från KIK gav gästerna fritt läge och 0-1 redan efter tre minuter skulle inte sänka Kvarnby IK denna lördag. Mot slutet av halvleken tog bortalaget över mer och mer samtidigt som KIK gav bort lite för enkla bollar emellanåt via bland annat ett gäng rensningar som hamnade rakt i famnen på IFK Trelleborgspelarna.

 

-Vi ger bort bollen för mycket mot slutet och gästerna får också ett gäng hörnor som med lite oflyt för oss kunde resulterat i ytterligare baklängesmål. Sån tur var stod sig 0-1 halvleken ut, säger Sebastian Rasmussen.

 

Tio minuter in i den andra halvleken skulle dock IFK Trelleborg få utdelning på en av sina många hörnor. Underläge med 0-2 med 35 minuter kvar blev såklart en uppförsbacke men KIK tog sig an uppgiften på helt rätt sätt. Laget fortsatte att tro på sitt spel och detta gav resultat.

 

I den 74:e matchminuten kom så reduceringen efter att Alexandra Weihs sprintat sig loss och satt dit det moraliskt så viktiga 1-2 målet. Målet gav hemmalaget både ny energi och tro på en vändning. Samtliga spelare höjde sig ett par snäpp och KIK skapade farligheter både via kontringslägen och där försvaret vågade hålla i bollen och spela runt den trots pressade situationer.

 

Bara sex minuter efter reduceringsmålet skulle också kvitteringen komma. Reduceringsmålskytten Alexandra väggspelade elegant med Linnea Prytz som hittade nätmaskorna fram till 2-2. IFK Trelleborg var i gungning samtidigt som KIK kände vittring på ännu mer.

 

Gästerna försökte förmå att få till ett segermål och tryckte också på men tog stressade avslut som aldrig skulle bli riktigt nära. Kvarnby IK å sin sida spelade tålmodigt med ett disciplinerat försvarsspel där laget hela tiden visste att man var både vassa och giftiga framåt när tillfällen gavs.

 

Med bara två minuter kvar utav ordinarie matchtid hamnade bollen hos kvitteringsskytten Linnea Prytz på högerkanten. Linnea passade upp bollen till en mötande Ella Malmgren som direkt spelade tillbaka till Linnea som i sin tur hittade den ständigt målsugna Alexandra Weihs på språng.

 

-När Alex fick bollen tänker jag att nu kan vi avgöra det här och som hon gör det. Alex drar en spelare och i nästa ögonblick lobbskjuter hon in segermålet 3-2, berättar Sebastian Rasmussen och avslutar:

 

-Vilken comeback vi gör och äntligen vilken seger får vi får till. Stämningen efteråt i omklädningsrummet var sådan fantastisk känsla och det man brinner för. Stort tack till alla som kom och supportade oss.

 

Division 3 Sydvästra

Kvarnby IK - IFK Trelleborg 3-2 (0-2)

Målskyttar KIK: Alexandra Weihs (2), Linnea Prytz

Varningar KIK: - 

Bäckagårds IP

Lördag 4 september 11:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 12/9 11:00
0 - 2  
Lör 4/9 11:00
3 - 2  
Sön 29/8 13:00
4 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER