SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
0 - 9
Malmö FF
Kvarnby IK0 - 9Malmö FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 augusti, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130332093
Samling:12:30, Room nr 1
Trupp:#2 Clara Schagerström
#8 Nora Wahlén
#10 Elemina Olofsson
#11 Simona Karpin
#12 Linnéa Karlsson
#14 Tilde Forsberg
#17 Alexandra Weihs
#18 Linnea Prytz
#21 Ella Malmgren
#22 Nadin Baker
#23 Madeleine Lundquist
#24 Charisse Bernal Guyong
Kittiya Palapot
Leona Zuta
Parina Askari
Kvarnby IK - Malmö FF 0-9
2021-08-23 18:17

Trots en stundtals stark prestation där Kvarnby IK stod upp väl var Malmö FF ett par nummer för stort när gästerna tillslut vann med 0-9 på Bäckagårds IP under lördagen.

Kvarnby IK visste på förhand att det var en otroligt tuff uppgift laget hade framför sig. Förmodligen Sveriges tuffaste division 3 lag stod som motståndare när Malmö FF kom på besök. Med vetskapen om detta och att det var serieledarna som skulle gästa Bäckagård hade KIK på förhand bestämt sig för att lägga sig lite lägre i utgångspositioner från start för att hålla laget kompakt. Detta lyckades man också bra med första 15 minuterna innan MFF lyckades spräcka nollan bakåt.

 

-Utan att förringa vårt lag överhuvudtaget var nivåskillnaderna ganska stora mellan lagen vilket också syntes på planen. Vi jobbade dock stenhårt, var väldigt disciplinerade och vågade dessutom spela vårt eget spel när tillfälle gavs, berättar Sebastian Rasmusen tränare Kvarnby IK som var nöjd över hur hans lag tog sig an matchen och uppgiften.

 

Hemmalaget vaskade också fram två klara målchanser varav den ena räddades av målvakten och den andra satt i ribban. Gästerna var dock ständigt farliga framåt och kunde gå till halvtidsvila med en trygg 0-5 ledning i ryggen.  

 

Under inledningen av den andra halvleken kunde Malmö FF spä på sin ledning med ytterligare två mål framåt men Kvarnby skulle ändå inte gräva ner sig och sluta försöka spela.

 

-Efter drygt en timme spelad växte vi ett par cm när vi lyckades etablera ett ännu lite mer offensivt spel. Vi tog fler chanser framåt vilket förvisso öppnade upp för MFF men gav också oss lägen att ställa om på, säger Sebastian Rasmussen.

 

Just på en omställning sätter Alexandra Weihs fart som via en fin soloprestation tillslut blir stoppad strax utanför straffområdet. Frisparken tar Alexandra själv hand om men tyvärr resulterar denna bara i en ny ribbträff för KIK.

 

Närmre än de två ribbträffarna kom aldrig Kvarnby IK för att spräcka målnollan. Malmö FF lyckas däremot göra ytterligare två mål i matchen vilket gav ett slutresultat som skrevs till 0-9. Om drygt två månader väntar nästa chans för KIK att gå ifrån matchen med mål framåt och ett mindre avstånd målmässigt. Innan dess och härnäst väntar dock lokalderby borta mot Husie IF på söndag klockan 13:00.

 

-Jag är väldigt stolt över laget idag och att vi håller så högt tempo som vi gör över 90 minuter. Att vi också vågar spela fotboll och inte bara försvara oss ska vi ta med oss och bygga vidare på, säger Sebastian Rasmussen och avslutar:

 

-Jag hoppas att samtliga spelare förstår vilka duktiga fotbollsspelare dom är och hur bra vi är tillsammans som ett lag. Nu ska vi ladda batterierna för en ny vecka och hoppas många kommer och stöttar oss på söndag i derbyt.

 

Division 3 Sydvästra
Kvarnby IK – Malmö FF 0-9 (0-5)

Målskyttar KIK:

Varningar KIK:

Bäckagårds IP
Lördag 21 augusti 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 11:00
2 - 3  
Sön 17/10 12:00
7 - 0  
Lör 9/10 11:00
1 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER