SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
4 - 0
Lindeborgs FF 1948
Kvarnby IK4 - 0Lindeborgs FF 1948

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 augusti, 18:30
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130332083
Samling:17:00, Bäckagård
Aktivitetsinfo: Samling senast 17.45 för er som jobbar.
Kvarnby IK - Lindeborgs FF 4-0
2021-08-12 14:52

Redan från start satte Kvarnby IK tonen för matchen och kunde tillslut besegra Lindeborgs FF med 4-0 på Bäckagårds IP när division 3 startade upp igen efter sommaruppehållet.

Efter tre veckors sommaruppehåll och en framflyttad höstpremiär med fyra dagar var det äntligen dags för damerna att rulla igång igen. Kvarnby IK tog emot Malmökonkurrenten Lindeborgs FF hemma på Bäckagårds IP där KIK var hungriga på att få en fin start på hösten.

 

Hemmalaget inledde också matchen bäst med ett vägvinnande spel, offensiv lust och ett mod att hela tiden våga utmana motståndarna. KIK styrde matchen och hittade ofta bra passningsvägar fram offensivt med djupledsbollar som hotade motståndarnas backlinje.

 

-Vi försökte och spelade en bra fotboll. Djupledsbollarna var inte alltid synkade med löpningarna men vi hade hela tiden en tro på vad vi ville göra och tillslut fick vi också utdelning genom Parina som kunde göra 1-0, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

 

Trots spelövertag stod det endast 1-0 till Kvarnby IK när halvtidsvisslan ljöd. En klar och rättvis ledning om än bräcklig med tanke på att det i senaste mötet endast krävdes en tveksamt dömd frispark för att Lindeborg skulle kunna kvittera.

 

Direkt i inledningen av den andra halvleken kom dock ett psykologiskt viktigt 2-0 för Kvarnby IK när Parina Askari återigen löpte igenom och kunde sätta dit sitt andra mål för dagen ensam med målvakten.

 

Strax efter timmen spelad skulle även dagens tredje mål komma för Kvarnby IK när Alexandra Weihs visade prov på spetskvaliteter när hon tryckte in bollen stenhårt i bortre hörnet.

 

-Efter 3-0 målet kunde vi andas ut lite, om än kanske lite för mycket eftersom vi stundtals blev lite för bekväma efter vårt tredje mål. Vi tillät Lindeborg att äga lite för mycket boll men hittade också sen tillbaka igen under slutminuterna, säger Sebastian Rasmussen.

 

I den 89:e minuten la Ella Malmgren in en stenhård press på Lindeborgs mittback som via en stressad hemåtpassning satte egen målvakt i problem och en missbedömning som resulterade i mål för Kvarnby och 4-0 vilket också blev slutresultatet.

 

-Även om det sista målet är ett självmål i statistiken är det Ellas mål och hennes förtjänst att vi gör även fyran idag samt ett fint bevis på att vi alltid ska fortsätta jobba tills matchen är slut. Oerhört skönt att vi kunde inleda hösten med en hållen nolla, fyra mål framåt och att målskyttet äntligen släppte, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

 

-Jag vill tillsist lyfta fram och hylla vår målvakt Mirna, endast 14 år, som gör en felfri match rakt igenom vilket jag hoppas stärker hennes självförtroende något enormt. Det är alltid extra kul när unga spelare får chansen och tar den på ett så fantastiskt fint sätt.

 

Division 3 Sydvästra
Kvarnby IK – Lindeborgs FF 4-0
(1-0)
Målskyttar KIK:
Parina Askari (2), Alexandra Weihs, självmål
Varningar KIK: 
-
Bäckagårds IP
Onsdag 11 augusti 18:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/8 18:30
1 - 4  
Sön 19/6 12:00
4 - 0  
Sön 12/6 14:00
5 - 1  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER