Plats:Klostergårdens IP plan 4 konstgräs
Matchnummer: 130332044
Samling:19:00, Klostergårdens IP
Hallands Nations FF - Kvarnby IK 8-0
2021-06-10 16:12

Första matchen för året vilken också var första seriematchen för året spelades på Klostergårdens IP i Lund under onsdagskvällen. Damerna fick en tung start på säsongen när Hallands Nation vann stort.

Förutsättningarna inför årets första match var inte de allra bästa efter två veckor sprängfyllda av studenter och klassresor. Att det dessutom inte bara var vilken första match som helst utan även årets seriepremiär mot ett motstånd som trots allt hunnit med en omgång och lite finslip redan gjorde inte saken bättre. Hemmalaget Hallands Nation inledde sitt seriespel, samtidigt som alla övriga seriekonkurrenter, i lördags när man fick med sitt en poäng från bortamatchen mot NK Croatia. Kvarnby IK skulle då ha mött Hyllie IK men efter att de senare dragit sig ur seriespelet sent uppstod istället en vakans i damernas Division 3 Sydvästra.

Onsdagens match mellan Hallands Nation och Kvarnby IK inleddes också nervöst av bortalaget. En redan ung trupp hade inför matchen fått kalla upp tre spelare från klubbens F16 varav två gjorde seniordebut pga. manfallet som studenterna inneburit. Nervositeten och matchovanan lyste igenom KIK under matchens första halvtimme.

-Vi har det jobbigt stora delar av den första halvleken. Många var jättenervösa vilket märktes i början av matchen och egentligen hela den första halvleken gav vi motståndarna för mycket utrymme centralt vilket i sin tur gjorde att vårt försvar fick jobba onödigt mycket, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Strax innan halvtidsvilan kunde Hallands Nation göra sitt femte mål för dagen och matchen var såklart där och då redan punkterad. Även om hemmalaget inledde den andra halvleken med att göra 6-0 direkt i den första minuten växte dock Kvarnby sakta in i matchen härefter. Trots resultatet i nacken var det ingen spelare som vek ner sig eller gav upp.

-Såklart är det tungt att komma ut till andra halvlek med det underläget som vi hade men jag tycker ändå att vi växte in i våra roller betydligt bättre i andra halvlek. Stundtals såg det bra ut och det är dessa bitar vi ska ta med oss och jobba vidare med, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Det märktes att vi inte har spelat match på snart 8 månader men jag är fullt övertygad om att vi kommer hitta tillbaka till ett spel och en matchform som säkrar poäng hem till Bäckagård.

Faktum är att Kvarnby IK spelade sin senaste match för över 8 månader sedan när laget i höstas avslutade debutsäsongen i Division 3 i hemmamötet med IK Pandora. Det har varit en lång och väldigt annorlunda försäsong för alla men nu är matcherna så äntligen igång.

Slutresultatet i matchen skrev tillslut till hela 8-0. En viss skillnad gentemot den seger som Kvarnby IK tog mot Hallands Nation så sent som i höstas. Förutsättningar var skilda och förberedelserna för seriepremiär var inte de bästa hos KIK. Nya matcher väntar och redan till helgen är det dags för hemmapremiär mot Veberöds AIF.

-Avslutningsvis vill jag ge en stor eloge och rikta ett stort tack till våra unga spelare som ställde upp mitt i detta bortfall av spelare och gjorde ett fint jobb för laget, säger Sebastian Rasmussen som redan ikväll samlar laget igen för kraftsamlingen inför helgen.