Matchnummer: 130332037
Samling:13:45
IFK Trelleborg - Kvarnby IK 8-2
2021-11-03 13:45

Det blev tillslut en oerhört tung söndagseftermiddag på Vångavallen som slutade med förlust med hela 8-2 efter att hemmalaget IFK Trelleborg. För andra veckan i rad hämtade KIK upp till 2-2 men fick ingenting med sig när matchen var slut.

Kvarnby IK är inne i en tung period med tre raka förluster och därtill en skade- och sjukdomssargad trupp som hängt i under de senaste veckorna. Bortsett från detta finns dock flera positiva signaler från laget med fina träningar, bra förberedelser, en hög lagmoral och därtill har flera spelare födda 2007 och 2008 gjort seniorlagsdebut tack vare A-lagsspelarnas frånvaro.

Trots att IFK Trelleborg tog ledningen med 1-0 i den 8:e minuten samt 2-0 i den 18:e minuten var de inledande 20 minuterna väldigt jämna rent spelmässigt. Hemmalaget var dock något tyngre och skarpare både i spel på den sista tredjedelen och i avslut vilket resulterade i 2-0 ledningen. Trelleborgslaget visade helt enkelt upp varför laget placerar sig som tvåa i tabellen bakom Malmö FF.

Nästan tio minuter efter hemmalagets 2-0 mål skulle KIK få till en reducering. Den notoriska målskytten Linnea Prytz hittade rätt bakom IFK Trelleborgsmålvakten med en halvvolley och gav samtidigt Kvarnby IK vittring på mer. Det skulle bara dröja fyra minuter efter reduceringsmålet innan den där vittringen gett resultat. Efter flipperspel på motståndarnas planhalva kunde Charisse Bernal Guyong kvittera och utjämna matchen till 2-2.

-Efter vårt kvitteringsmål märktes det tydligt att frustrationen kröp närmre hos IFK Trelleborg. Kanske kände dom sig uppstressade av att vi återigen hämtat upp ett 0-2 underläge precis som när vi vann med 3-2 på hemmaplan, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Vi gick helt klart för ett tredje mål innan pausvilan men tyvärr förivrade vi oss något vilket ledde till ett tappat uppspel och en IFK kontring som resulterade i en hörna. I samband med att hörnan slås får Emelie en knuff när hon ska hoppa upp vilket domaren friar och efter viss kalabalik i straffområdet lyckas motståndarna få in ett riktigt skitmål.

Strax innan den första halvleken var slut lyckades också hemmalaget göra sitt fjärde mål för dagen efter missförstånd i KIK och kunde därmed gå till halvtidsvila med en 4-2 ledning.

Till den andra halvleken kom IFK Trelleborg ut med nyvunnet självförtroende efter de två sena målen i den första halvleken. Hemmalaget sköljde över Kvarnby IK inledningsvis som mest fick jaga boll och punkterade också matchen helt och hållet när man lyckades göra hela fyra mål inom loppet av 16 minuter. Ridå ner för Kvarnby IK som trots baklängesmålen försökte skapa chanser genom framförallt ett tidigare effektivt kontringsspel som dessvärre inte gav resultat.

-Det går egentligen inte att säga mycket om den andra halvleken. Förutom att vi tappade vårt spel under inledningen helt och hållet drogs vi under matchens sista 20 minuter med i deras provokationer med mycket snack ute på planen. Droppen blev när snacket från spelarna gick över till att deras ledare också skulle lägga sig i vilket irriterade en hel del av våra spelare. Onödigt tjafs och onödigt fokus under slutet men vi lämnar denna match bakom oss och ser framåt, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK och avslutar:

-Mitt i allt detta var det såklart fantastiskt kul att se våra F14 tjejer göra så bra ifrån sig och verkligen tar för sig på den här nivån. Det ser ljust ut för framtiden.

Slutresultatet skrevs till 8-2 med favör för hemmalaget IFK Trelleborg. Nu väntar en spelfri helg för Kvarnby IK innan säsongen avslutas med två serieomgångar 14 och 20 november.