SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Malmö FF
7 - 0
Kvarnby IK
Malmö FF7 - 0Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 oktober, 12:00
Plats:Malmö Stadion
Tävling:
Matchnummer: 130332027
Samling:10:30, Malmö stadion
Aktivitetsinfo: Vi ses utanför entrén till omklädningsrummen
Trupp:#1 Emelie Borg
#4 Miranda Kanerup Subasic
#5 Kittiya Palapot
#7 Selma Sehr
#11 Simona Karpin
#15 Leona Zuta
#17 Alexandra Weihs
#17 Elma Iseni
#18 Linnea Prytz
#21 Ella Malmgren
#24 Charisse Bernal Guyong
Cinna Persson
Lycke Onsmar
Tyra Boij
Malmö FF - Kvarnby IK 7-0
2021-10-20 10:47
Foto: Mats Borg

Malmö FF var ett par nummer för stora när Kvarnby IK gästade Malmö Stadion i den fjortonde serieomgången. KIK föll tillslut med 7-0 efter underlägen med 4-0 i paus.

Redan på förhand visste samtliga Kvarnbyspelare och ledare att det skulle bli en väldigt tuff uppgift att ta sig an seriesuveränen Malmö FF på bortaplan. Trots en skön 1-0 seger med sig i ryggen från förra omgången hemma mot BK Höllviken fanns det en hel del orosmoln hos KIK inför matchen då hela åtta stycken spelare fanns på frånvarolistan med bland annat fem skadade spelare. Bortfallet på spelare innebar att tre stycken spelare från klubbens F14 lag fick chansen att debutera i A-laget.

 

-Jag ska vara ärlig och säga att jag var ganska orolig inför matchen med tanke på den unga trupp som vi kom till match med. Jag var inte orolig pga. vår kvalitet men med en snittålder på 16,5 år jämfört med Malmö FF:s som var en bit över 27 år så är det klart att vi saknade en del rutin och tyngd i en annars redan ung damtrupp, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Min oro vände dock snabbt när jag såg hur spelarna taggade till och tog sig an inledningen av matchen. Den gruppdynamiken vi har och den fantastiska klubbkänsla och hjärta spelarna har är enastående.

 

Kvarnby IK ville spela fotboll och försökte spela den fotboll som laget ska spela. Istället för att backa hem med hela laget och bara skicka långbollar försökte man gå ut och spela sitt spel trots en hel del nya spelare i laget och trots att man mötte svårast möjliga motstånd i serien.

Sex minuter in i matchen kom dock ledningsmålet från hemmalaget när KIK blivit lite oorganiserade och Malmö FF kunde utnyttja detta fram till 1-0.

 

-När MFF anföll längs kanterna och fick möjlighet att skapa farliga inlägg blev det en del oreda men de gånger de försökte anfalla centralt i banan tycker jag att vi hela tiden var med i matchen och gjorde det svårt för Malmö FF, säger Sebastian Rasmussen.

 

Precis som väntat var det ett stort bollinnehav för hemmalaget men vid två tillfällen lyckades KIK springa loss i vassa kontringslägen som däremot inte resulterade i något farligt avslut på mål. Kvarnby visade dock att man vågade och ville ställa om så fort man fick lägen när motståndarna låg för högt. Inte minst skapade Alexandra Weihs flera gånger oreda hos Malmö FF försvaret.

 

Innan pausvilan hade Malmö FF lyckats göra ytterligare tre mål utöver ledningsmålet från den sjätte matchminuten. Mål i den 17, 33 och 38 minuten gav ett halvtidsresultat på 4-0.

 

-Visst var det underläge med 4-0 i paus men under halvtidsvilan kunde vi inte annat än att hylla våra unga spelare för deras kämpaglöd och insats ute på planen. Alla spelare gav allt och gav aldrig upp. Dessutom var det ett mål mindre i baken i halvtid jämfört med hemmamötet den 21 augusti, säger Sebastian Rasmussen.

 

Trots underläge gav inte KIK upp tron på sig själv och sitt eget spel. Direktiven i paus hade varit tydliga och laget skulle fortsätta våga rulla boll när möjlighet fanns och ta den andra halvleken som en erfarenhet i att spela sin egen fotboll mot ett så kvalificerat motstånd som Malmö FF är.

 

-En bit in i den andra halvleken hade samtliga av våra F14 spelare fått speltid och visat prov på en underbar inställning. Orädda och nyfikna spelare som kommer vara superviktiga för klubben i framtiden. Att man redan nu visar framfötterna är otroligt roligt att se, säger Sebastian Rasmussen.

 

Malmö FF skulle tillslut vinna matchen med klara 7-0. Med bara tre insläppta mål i den andra halvleken blev också det ett steg fram gentemot de fyra mål som släpptes in i halvlek två i hemmamötet i slutet av augusti som slutade med en 0-9 förlust för KIK.

 

-Förlusten till trots är vi mer än nöjda med insatsen totalt sett. Vi har ett otroligt ungt lag som nästan går att likna vid ett ungdomslag rent åldersmässigt och på det sättet laget tar sig an uppgiften ska alla ha en eloge för. Alltifrån F14 spelarna och de lite äldre spelarna till Emelie i målet och Alexandra längst fram. Tack också till publiken och våra underbara fans på plats, säger Sebastian Rasmussen som nu blickar fram emot lördagens hemmaderby mot Husie IF. 

 

Division 3 Sydvästra

Malmö FF – Kvarnby IK 7-0 (4-0)

Målskyttar KIK: - 

Varningar KIK: - 

Malmö Stadion

Söndag 17 oktober 12:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/11 14:00
1 - 6  
Sön 14/11 16:00
1 - 3  
Sön 31/10 15:00
8 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER