Matchnummer: 130332017
Samling:17:45, Lindeborgs IP
Lindeborgs FF - Kvarnby IK 1-1
2021-06-26 12:37

Under torsdagskvällen tog Kvarnby IK äntligen årets första poäng i Division 3 Sydvästra. Efter två starka upphämtningar mot först Veberöds AIF och därefter Lunds BK som dock bägg tillslut inte gav några poäng fick KIK med sig 1-1 från bortamötet med Lindeborgs FF.

Kvarnby IK inledde matchen mot Lindeborgs FF piggt och hela laget var både taggat och riktigt på tårna redan från start. Man skapade också ett par heta chanser men bollen ville inte in. Första halvlek präglades annars av många tuffa och ibland ganska fula dueller men sån tur var ledde det aldrig till några allvarliga smällar.

-Emellanåt kändes det som om domaren inte riktigt hade full koll på situationen. Det släpptes lite väl mycket och när det tuffa spelet går över till att bli fult tycker jag att man som domare måste sätta stopp, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Den andra halvleken såg ut ungefär som den första hade sett ut. Det var Kvarnby IK som, trots en hel del spelare borta, var de som hade tag i taktpinnen och tog flest initiativ framåt för att skapa de hetaste chanserna.

Med 20 minuter kvar skulle målnollan bakåt spricka. Men inte för Lindeborg utan för Kvarnby. Efter en 50/50 duell fick hemmalaget frispark som man knoppade in direkt i mål.

-Såklart oerhört tungt att få ett mål i nacken med bara 20 minuter kvar. Att det dessutom händer när vi har haft initiativet och på en tveksamt dömd frispark gör det inte mycket bättre, säger Sebastian Rasmussen som dock kunde glädjas åt att uppförsbacken med baklängesmålet inte skulle vara särskilt länge.

I den 79:e minuten lyckades KIK kvittera genom Michelle Andersson som höll sig framme och tryckte in kvitteringen till 1-1. Kvitteringen och ett poäng var dock inte tillräckligt för Kvarnby som ville mer och jagade på för ett segermål. Närmre än ett par halvchanser kom dock aldrig KIK och matchen slutade oavgjort 1-1. Årets första poäng kunde räknas hem men hela laget ville hellre haft tre.

-Vi tar med oss en poäng samt en fantastisk attityd och gott mod. Nu laddar vi om batterierna och ser fram emot nästa mach som är redan på söndag hemma mot Dalby, säger Sebastian Rasmussen.