SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
1 - 6
Lunds BK
Kvarnby IK1 - 6Lunds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 november, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130332006
Samling:12:00, Bäckagård
Aktivitetsinfo: Gemensam fika innan matchen.
Trupp:#6 Parina Askari
#9 Linnea Prytz
#15 Leona Zuta
#17 Elma Iseni
#21 Ella Malmgren
#24 Charisse Bernal Guyong
#55 Kittiya Palapot
Linnéa Lundbäck
Lycke Onsmar
Nadin Baker
Rita Kalludra
Tyra Boij
Kvarnby IK - Lunds BK 1-6
2021-11-23 17:45
Foto: Mats Borg

Det blev en tung förlust i säsongens sista match hemma mot serietvåan Lunds BK. Det för dagen extremt unga Kvarnbylaget föll med 1-6.

Redan på förhand var det en svår match som väntade för Kvarnby IK i säsongens sista seriematch. Hemma på Bäckagård väntade redan klara serietvåan Lunds BK som jagade fjortonde segern för säsongen. När KIK dessutom saknade flera tongivande spelare och därtill en hel drös med A-lagsspelare pga. både skador, jobb och privata skäl skulle det visa sig att möjligheten att störa LBK blev för svår. Med en trupp på tretton spelare och endast fyra renodlade seniorspelare samt en handfull tjejer födda 2007 som blivit inlånade från klubbens F07-08 lag var det lite för tufft. Kvarnby skulle dock inte ge sig frivilligt och hela laget kämpade hårt och spelade för varandra.

 

-Såklart känns det lite som både motvind och uppförsbacke med förutsättningarna som vi hade inför matchen. Vi visste redan på förhand att vi skulle få det tufft att få ihop ett fullt seniorlag men därefter föll ett par spelare till ifrån vilket givetvis påverkade våra möjligheter att besegra ett så starkt lag som Lunds BK, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Dock vill jag vara tydlig med att samtliga spelare i matchtruppen gav allt och verkligen kämpade för varandra och för klubbmärket på bröstet.

 

Det skulle inte dröja mer än två minuter in i matchen innan bortalaget tog ledningen med 0-1. Strax efter råkade KIK dessutom ut för en skada vilket gjorde att den redan tunna truppen blev ännu tunnare. Mellan den 23 matchminuten och matchminut 35 skulle LBK göra ytterligare tre mål och kunde därför gå till en betryggande 0-4 ledning i paus.

 

-All beröm till motståndarna som stod för en bra första halvlek samtidigt som vi fick en nästintill omöjlig uppgift att reparera till den andra halvleken, säger Alexander Engman vars lag ändå lyfte sig under halvlek nummer två.

 

Tjugo minuter in i den andra halvleken kom 0-5 men innan dess hade Kvarnby IK stått upp bra mot LBK. Bara två minuter efter Lunds femte mål för dagen skulle KIK lyckas reducera genom Parina Askari innan gästerna fick avsluta målskyttet fram till 1-6 i den 80:e minuten.

 

Efter att den 18:e omgången avslutats slutade Kvarnby IK till sist på en åttonde plats i tabellen. En konstig och annorlunda säsong är därmed till ända och laget har redan börjat blicka fram emot ett roligare 2022 som förhoppningsvis innehåller både en hel försäsong, en ordentlig serie och en tabell som inte är avgjord redan under sommaren.

 

Division 3 Sydvästra

Kvarnby IK - Lunds BK 1-6 (0-4)

Målskyttar KIK: Parina Askari

Varningar KIK: -

Bäckagårds IP

Lördag 20 november 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/8 18:30
1 - 4  
Sön 19/6 12:00
4 - 0  
Sön 12/6 14:00
5 - 1  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER