Matchnummer: 130332088
Samling:11:30, Höllvikens IP
BK Höllviken - Kvarnby IK 3-2
2021-08-17 13:38

I den andra omgången efter sommaruppehållet åkte Kvarnby IK till Höllvikens IP för match mot BK Höllviken. Trots ledning med 1-2 med tio minuter kvar var det hemmalaget som stod som segrare när matchen blåstes av – 3-2.

Kvarnby IK var ute efter andra raka segern i seriespelet efter höstens premiärseger hemma mot Lindeborgs FF i onsdags med klara 4-0 men laget började slarvigt med många fel pass.

-Jag vet inte om det var ovanan av att spela på naturgräs som spökade för oss eller vad det var men inledningen såg inte bra ut där vi tog flera fel beslut, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

När dryga kvarten var spelad tog också hemmalaget ledningen på ett långskott som seglade över Mirna i Kvarnbymålet som stod en bit ut. Målet för hemmalaget blev som en väckarklocka för KIK som från minut 20 tuggade sig in i matchen och tog över matchbilden helt och hållet.

-Efter den 20 minuten börjar vi äntligen spela vår fina kombinationsfotboll där vi skapar två klara målchanser och flera halvchanser, säger Sebastian Rasmussen.

Utdelningen skulle också komma för Kvarnby IK när Parina Askari löpte sig fri och kunde kvittera tillställningen till 1-1. Det oavgjorda resultatet skulle stå sig halvleken ut men det var KIK som gick till halvtidsvila med mest energi och självförtroende.

-Vi inleder andra halvlek som vi avslutade den första och äger matchbilden. Det kändes som om alla bara väntade på att vi skulle ta ledningen, säger Sebastian Rasmussen.

Ledningsmålet för Kvarnby IK kom i den 67:e matchminuten. Linnea Prytz stod för ett elegant avslut utanför straffområdet som hittade nätmaskorna. Så långt kändes allt frid och fröjd och KIK såg ut att inkasera sin andra raka seger men så med tio minuter kvar blev Nora överrumplad på ett lite väl bryskt sätt utan avblåsning från domaren. Spelet fortgick och en stund senare låg bollen i Kvarnbys mål och Höllviken hade kvitterat till 2-2.

Kvarnby IK tryckte på för ett segermål och skapade en del målchanser men bollen vill inte in. Istället kunde BK Höllviken sticka upp och med ett fint skott göra matchavgörande 3-2 med sju minuter kvar.

-Deras ledningsmål kom som en chock och förlusten är helt ärligt en av de tuffaste i min karriär. Det gjorde så ont att se tjejerna så besvikna efter matchen. Det var vi verkligen inte värda men det är bara att komma igen, säger Sebastian Rasmussen och avslutar:

-Tack till alla som tog sig ner till Höllviken och stöttade oss genom matchen. Det är guldvärt!