Pojkar 2007

Vinterserien Lunds BK- Kvarnby IK 10-1
2020-02-13 21:31
Kvarnby åkte till Lund för ett möte med Lunds BK gällande en plats i A-slutspelet. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft med tanke på 18-0 förlusten i höstas.

Kvarnby inleder bra men tyvärr görs några enkla misstag där vi passar bollen in i mitten med mål i baken som följd. Den första perioden är ok men vi står inte upp i det fysiska spelet. Vi hamnar konstant i tidspress pga av att vi inte skapar ytor och att vi spelar allt för duttigt. Första halvlek slutar 3-0 till LBK.
Kvarnby hade en stolpträff.

Den andra halvleken går vi ner oss och faller i i gamla vanor med komplicerade uppspel där vi blir totalt uppätna. 4-0 till LBK i halvlek 2.

I den tredje halvleken bestämmer vi oss för att spela enkelt och med raka uppspel och långa uppspel. Spelet jämnar ut sig och LBK blir klart störda med internt tjafs som följd. Kvarnby reducerar efter ett kanonskott från dagens födelsedagsgris och Kvarnby skapade ett par bra lägen. Men vår press sker individuellt, inte kollektivt.  3-1 till LBK

Inställningen var mycket bra och denna inställning MÅSTE grabbarna visa på träningarna! Nu måste det till fokus på träningarna, fokus!

Målvaktsspelet var mycket bra, med två straffräddningar, och försvarsspelet var stundtals godkänt men med alltför mjukt spel och obefintligt huvudspel. Anfallsspelet fungerade  någorlunda i den tredje halvleken men vi måste bli rejälare och jobba som ett lag.