Pojkar 2007

Matchrapport BK Höllviken - Kvarnby IK (C) (0-1) 3-1
2017-10-03 16:03
Det var en tuff och mycket lärorik match för grabbarna nere i Höllviken. Matchen spelades på en regntung gräsplan i blåst och elände. Till en början är Kvarnby utspelade men med tur och skicklighet från utespelare och målvakt håller dom undan. Alltför många håller inte sina positioner utan faller ned i målvaktens knä och det saknas uppspelsmöjligheter. Dock sticker Kvarnby upp i en del kontringar och med tiden blir dom fler och fler samtidigt som Kvarnby börjar ta sig in i matchen. På en kontring lyckas Kvarnby peta in 0-1 som står sig till paus. I den andra halvleken tar Kvarnby över och borde avgjort matchen då öppna lägen missas. Men grässpelet tar ut sin rätt och spelarna tröttnar snabbt och på två misstag gör Höllviken två mål inom loppet av 45 sekunder.

Därefter sprids spelarna ut som konfetti och det blir lite av "one man show" pga att dom är trötta. Spel på gräs är annorlunda och det måste grabbarna träna på. Det kan man ju göra på fritiden i parken eller i trädgården. Mottagningar och passningar blir annorlunda och dom måste lära sig att vila på planen samt att hålla sina positioner, då särskilt när man är anfallare. Detta försökte A. Lagerbäck att förmedla hela matchen, delvis förgäves. En mycket lärorik match för grabbarna.