Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Pojkar 2006

Välkommen tillbaka till Kvarnby IK, Jan-Åke Jönsson!
2021-01-08 14:25

Kvarnby IK förstärker ledarstaben i P06 med den tidigare så framgångsrika seniortränaren i klubben Jan-Åke Jönsson. Hans nya uppdrag i klubben kommer att innefatta framförallt ett mentorskap och bollplank till lagets tränare och utveckling av spelartrupp. 

Tio år efter att Jan-Åke Jönsson slutade som huvudtränare i Kvarnby IK:s herrlag är han nu tillbaka i klubben för att genom sina rika erfarenheter och sitt stora kunnande hjälpa till och utveckla både spelare och ledare i P06. Mellan åren 2008-2010 var Jan-Åke huvudansvarig för klubbens herrlag med en enorm framgång. År ett i klubben slutade laget på en andraplats i division 4 men kvalade ändå upp till trean. Året därpå blev Kvarnby IK seriesegrare i division 3 och följde upp detta med att sluta på en imponerande fjärdeplats som nykomlingar i division 2 efter att laget bland annat inlett seriespelet urstarkt och lett serien samt slog nuvarande allsvenskalaget och senare seriesegrarna samma år Varbergs BoIS både hemma och borta.


-Det känns bara bra och kul att vara tillbaka i Kvarnby IK. Jag har många trevliga minnen från min tid som seniortränare 2008-2010, säger Jan-Åke Jönsson och fortsätter:


-Gruppen som jag nu kommer att vara involverad i känns som en lovande och entusiastisk grupp killar där jag har fått en bra bild från både tränarna och klubben.


Förutom sina framgångsrika år som seniorlagstränare i Kvarnby IK har Jan-Åke en gedigen meritlista på sitt cv. Han varit verksam huvudtränare i flera decennier i klubbar som Håkanstorp, BK Kick, Genarp, BK Flagg, Oxie IF, BK Näset, Bara GIF, Malmö City och Staffanstorp. Senast tillbringade han ett par månader som mentor i FBK Balkans herrlag 2019 där han hade den tidigare så uppskattade Kvarnbyspelaren Firat Sahan som huvudansvarig. Framgångarna som tränare har också varit många med flera avancemang där han bland annat var med och tog BK Kick rån division 7 till division 4 och vann division 4 som nykomlingar med BK Näset.


Det nya uppdraget i Kvarnby IK som mentor i P06 blir Jan-Åkes första som helt och hållet riktar sig mot ungdomsfotbollen. Under sina år som seniorlagstränare har Jan-Åke däremot alltid flitigt använt sig av många unga spelare, inte minst under sin tid i Kvarnby IK. Bristen på uppdrag inom ungdomsfotbollen är absolut inget som sätter hinder enligt ungdomsansvarig Uffe Jansson.


-Min kollega Jocke Järpell har tidigare haft Jan-Åke som tränare i Kvarnby och det var väl egentligen så tanken och den första kontakten uppstod. Även jag har stött på Jan-Åke flera gånger under årens lopp och det känns jättekul att få tillbaka hans kompetens inom föreningen. Det är en tränare med stora meriter på seniorsidan och ett välkänt namn inom föreningen vilket alltid är extra roligt, säger ungdomsansvarig Uffe Jansson och fortsätter:


-Jan-Åke besitter ett stort fotbollskunnande och behärskar formationen 3-5-2 på sina fem fingrar vilket blir en ”perfect-match” med tanke på att detta lag allt som oftast spelar just så. Vi vet dessutom lagets stora potential och vilka duktiga spelare som finns i truppen. Att ge spelarna och ledarna nya utmaningar genom Jan-Åkes ”seniorperspektiv” känns därför väldigt kittlande.


Kvarnby IK är väldigt glada över att hälsa Jan-Åke varmt välkommen tillbaka till föreningen!

 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
DIAMANTPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER