SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U17

P05 siktar mot en topplacering i P16 Nationellas slutsspelserie
2021-09-03 16:54

Efter den inledande grundserien, som fick göras om till enkelmöten, startar imorgon lördag P05:s fortsatta resa genom de Nationellaserierna.

Sent förra hösten stod det klart att Kvarnby IK P05 hade kvalificerat sig till 2021 års P16 Nationella. Laget blev därmed den andra raka årgången i KIK att nå den högsta av serier i landet för sin ålder. Precis som för P04 ifjor blev grundserien, pga. Corona och dess restriktioner, nedkapad till att enbart vara en enkelserie för P05 när seriespelet kunde gå igång i mitten på juni.

 

Efter flera jämna matcher och ett antal uddamålsförluster slutade KIK tillslut på den nedre halvan av tabellen och därmed stod det förra helgen klart att laget under hösten får fortsätta att spela i B-slutspelet. Redan imorgon startar P16 Nationella B1 när laget gästar GIF Nike på Lomma IP.

 

Huvudtränare Jesper Runfors är trots missen om A-slutspel nöjd med resan som hittills varit även om han grämer sig en del för ett par av förlusterna.

 

-Spelmässigt har vi presterat bra men tyvärr har vi haft oflyt i en hel del matcher där vi tyvärr åkt på onödiga uddamålsförluster. Matcher som många gånger stått och vägt har tyvärr tillslut tippat över till motståndarna. Givetvis hade vi velat fortsätta hösten i A-slutspelet men nu ska vi göra vårt allra yttersta här och alla ska också ta med sig att vi har visat prov på fin fotboll och dessutom kunnat mäta oss med de allra bästa lagen i södra Sverige.

 

Till höstens fortsatta spel är det förutom Kvarnby IK och lördagens motståndare GIF Nike också BK Olympic, FC Rödeby, Ystads IF och Östers IF som kommer att göra upp, samtliga matcher i dubbelmöten. Jesper ser med tillförsikt fram emot matcherna och tror på sitt lag:

 

-Vi har absolut stora möjligheter att prestera väldigt bra i slutspelsserien. Vår mål är glasklart och det är att utmana om seriesegern.


Nyhetsarkiv
Stabil 0-3 seger i lomma2021-09-05 08:30
Instagram2021-02-27 17:55
Gåsacupen 2018-10-28 18:02
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER