SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U17

P05 är första Kvarnbylag ut efter sommaruppehållet
2021-07-19 15:25

På söndag drar den första seriematchen igång igen för ett Kvarnbylag efter sommaruppehållet. Detta när P05 åker upp till Strandvallen för återstart i P16 Nationella och bortamatch mot Mjällby AIF.

Efter en långförskjutning av årets seriespel kunde så äntligen P05 göra debut i Nationella sammanhang söndagen den 13 juni när Trelleborgs FF kom på besök till Bäckagård. Trots en tidig 2-0 ledning i matchen föll laget med 2-3 mot TFF i seriepremiären men det var också en premiär som gav mersmak. I omgången därefter kom årets första trepoängare när laget bortabesegrade Ystads IF med 2-3. Vårsäsongen summerades därefter med en tredje match i juni där Kvarnby IK hade 2-2 hemma mot FC Rödeby men med matchens sista spark kunde gästerna avgöra till ännu ett 2-3 resultat och snöplig förlust för KIK. Sedan förlustmachen mot Rödeby FC har Kvarnby IK trappat ner något i både träningsfrekvens och träningsintensitet men utan att för den sakens skull helt och hållet ta uppehåll. Under den senaste veckan har laget också trappat upp igen med sikte på söndagens återstart borta mot Mjällby AIF som efter tre matcher leder serien som enda lag på fullpott och 10-1 i målskillnad.

 

Hur känns det att dra igång med seriespelet igen mitt under högsommaren?

-Det är kanske inte helt optimalt sett till ett normalt uppehåll som vi är vana vid och semestrar på det men vi har haft tid på oss att planera efter spelschemat så vi är väl förbereda inför att höstsäsongen ska dra igång, säger Jesper Runfors huvudtränare Kvarnby IK P16.

 

Hur är läget i truppen inför söndagens match?

-Känslan är bra och vi känner oss redo. Vi har haft några spelare som har varit bortresta men dom flesta är hemma igen och tillgängliga på söndag. Jag tycker att vi har hållit igång bra sedan senaste seriematchen och istället för ett rent uppehåll istället trappat ner något med två träningspass i veckan. Vi har dessutom haft med ett par spelare utanför den ordinarie truppen med på en del träningar för att spetsa till allt och höja tävlingsnerven lite.

 

Vad vet ni om Mjällby AIF som väntar till helgen?

-Tre matcher spelade och tre segrar med ensam serieledning som facit säger väl en del. Annars är det ett otroligt fysiskt starkt lag som kan spela både direkt och med lite mer tålamod. Tack vare ett antal storväxta spelare är laget också ständigt farliga vid fasta situationer. Det blir en härlig utmaning för oss!

 

Vad tror du om höstens seriespel totalt sett?

-Det kommer nog bli en otroligt tajt tabell och många lag som är med och slåss om de fyra främsta platserna. Det känns verkligen som om alla kan slå alla vilket inte minst de inledande tre matcherna har visat. För vår del kommer därför varje match bli otroligt viktig och inte minst nu eftersom det enbart är en enkelserie innan slutspelsserien tar vid. Vi kommer fortsätta att ta en match i taget där vi kommer att krama ur allt vi har i dessa sex återstående matcher, avslutar Jesper Runfors.

 

P16 Nationella Grupp 1
Mjällby AIF – Kvarnby IK
Strandvallen
Söndag 25 juli 14:00

 

Kommande matcher P16 Nationella:
Söndag 1 augusti Kvarnby IK – IF Lödde
Söndag 8 augusti Malmö FF – Kvarnby IK
Söndag 15 augusti Kvarnby IK – Östers IF
Söndag 22 augusti GIF Nike – Kvarnby IK
Söndag 27 augusti Kvarnby IK – BK Olympic


Nyhetsarkiv
Stabil 0-3 seger i lomma2021-09-05 08:30
Instagram2021-02-27 17:55
Gåsacupen 2018-10-28 18:02
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER