VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Flickor 2006-2008

Patrik Boij och Matilda Paulsson fortsätter i F16 och F15
2022-02-11 18:12

Kvarnby IK är mycket glada över att förlänga med tränarduon Patrik Boij och Matilda Paulsson över 2022 års säsong. Duon blir därmed fortsatt huvudansvariga tränare för klubbens F16 och F15 med tjejer födda mellan 2006-2008 och kommer att tillsammans med Åsa Gylling Hallén och Jenny Nilsson utgöra en stark stab kring laget.

-Det känns helt rätt att fortsätta som tränare i Kvarnby IK. Föreningen och fotboll överlag ligger mig väldigt varmt om hjärtat så att fortsätta den resa vi tillsammans har påbörjat var inget annat än helt givet för mig. Att vi dessutom har något riktigt bra på gång med vårt lag gjorde saken ännu lättare för min del och när jag nu inte längre är spelare i klubben känns det extra skönt att hålla kvar fotbollen i vardagen med att fullt ut satsa på vårt lag, säger Matilda Paulsson vars ledarkollega Patrik Boij känner samma entusiasm kring en fortsättning i laget.

 

-För mig känns det jättekul och inspirerande att få vara med och fortsätta driva och utveckla detta lag framåt. Man får enormt mycket energi, glädje och många goa skratt runt det här gänget vilket såklart är helt avgörande för att fortsätta, säger Patrik Boij och fortsätter:

 

-Dessutom trivs jag väldigt bra som tränare i Kvarnby IK. Det är en fantastiskt fin fotbollsförening med sunda värderingar och en välorganiserad organisation vilket alltid uppskattas.

 

Patrik Boij, 45, har varit en del av ledarstaben runt laget under flera års tid och har under åren sett den utveckling som samtliga tjejer har haft. Han gläds väldigt mycket åt spelarna och lagets utveckling och uttrycker själv att få vara delaktig i tjejernas fortsatta utveckling och lagets framfart var stora anledningar till att han ville fortsätta som tränare i laget.

 

-Det finns väldigt mycket potential i det här laget som vi nu ska ta vidare till nästa nivå. Att vi i år kommer att spela 11-mannafotboll rakt av med samtliga tjejer ska bli fantastiskt roligt. Även om det samtidigt medför en del nytt för några är jag säker på att det kommer gå bra med tanke på vilket hårt arbetande gäng tjejer vi har med en enormt stark träningsvilja.  

 

Matilda Paulsson, 24, å sin sida kom in i ledarstaben runt laget så sent som under fjolåret. Till en början var det tänkt som en hjälpande hand samtidigt som hon själv spelade i klubbens A-lag men efterhand flyttade fokus mer och mer åt ledarskapet och rollen som tränare vilken hon trivs väldigt bra i. Hon berättar själv att den fantastiskt härliga grupp med tjejer som ger så mycket tillbaka var en klar bidragande orsak till att hon ville fortsätta som tränare även 2022.

 

-För oss som förening är det superskönt att såväl Patrik som Matilda men även Åsa och Jenny kommer att finnas kvar i staben runt våra F16 och F15. Ledarna gör ett enormt fint jobb med samtliga spelare och har en ständig vilja av att utveckla spelarna och laget framåt. I deras ledarskap finns både allvar, proffsighet, glädje och gemenskap i en fantastisk mix, säger Uffe Jansson ungdomsansvarig Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Tjejerna i laget har haft en väldigt fin utveckling under de senaste åren vilket ledarna givetvis har en stor förtjänst till. Utvecklingen har varit så pass fin att det under fjolåret ledde till att en del spelare fick chansen att A-lagsdebutera i division 3.

 

Både Patrik och Matilda berättar om ett 2021 som var både utmananade och lite ”stökigt” med tanke på covid och alla restriktioner som varit kring pandemin. Under våren blev det färre matcher än vad man hade hoppats på när dessa både sköts upp och ställdes in medan det under hösten blev fullt upp med att hålla igång så mycket som tre serier under höstspurten när man tog hand om även F16 serien under de sista omgångarna.

 

-Hösten var helt klart en utmaning men vi lärde oss otroligt mycket av den också. Vi har hela tiden gjort vårt yttersta för att alla tjejer ska få spela så mycket match som möjligt även om det emellanåt kanske blev lite rörigt, säger Matilda Paulsson och får ifyllt av Patrik:

 

-Tjejerna har varit grymma hela året oavsett vilka restriktioner som gällt och oavsett hur många matcher det har handlat om. Samtliga har hela tiden fortsatt att träna och kämpa på med ett fantastiskt fokus. Jag måste verkligen ge alla tjejerna en stor eloge för deras driv och träningsvilja – vi tränar verkligen i ur och skur!

 

När 2022 nu har satt igång och förberedelserna inför seriestarten i april har satt igång är det två tränare tillsammans med övriga laget som ser fram emot ett spännande år ihop.

 

-Vårt nya upplägg med ett lag i en F15 serie och ett lag i en F16 serie kommer att bli oerhört spännande. Vi kommer fortsatt att vara en stor träningsgrupp och ett gemensamt lag men vi kommer ännu mer se till så att man verkligen spelar där tjejerna kan utmanas och utvecklas efter sina behov. Allt handlar om att ge varje individ bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas och detta upplägg tror vi kommer gynna såväl spelare som lag, säger Matilda Paulsson som också berättar att hon vill fortsätta utveckla sitt eget ledarskap och även få alla fantastiska tjejer att bli så duktiga fotbollsspelare och människor som det bara går.

 

Patrik Boij håller med Matilda och det märks att tränarstaben är väl synkad i deras tankar kring 2022 och tjejernas fortsatta utveckling. Alla vill verkligen bli ännu bättre fotbollsspelare berättar Patrik.

 

-Vi ser fram emot att spela 11-mannafotboll, vi ser fram emot att utvecklas individuellt allihopa och vi ser fram emot många roliga saker som ligger framför oss 2022. Förutom DM, seriespel och alla andra matcher planerar vi också för att förhoppningsvis åka på ett träningsläger under året. Detta kommer bli en riktigt rolig och spännande säsong.


Nyhetsarkiv
Matchdag & hemresa2023-11-02 21:05
Vilken helg ☀️☀️2023-05-27 18:43
Seger för F14 i DM 💙2022-03-12 14:33
Kvarnby Red Devils2020-09-13 21:24
Träningsläger Dag 22020-08-01 11:17
Taktik & Teambuilding !2020-02-29 13:58
Kvarnby Boot Camp 20202020-02-29 10:17
Kvarnby F07/082020-01-28 23:23
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER