SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
F07-08

Kvarnby IK och Åsa Gylling Hallén överens om en fortsättning
2021-02-19 16:36

Kvarnby IK är glada att meddela att Åsa Gylling Hallén fortsätter i ledarstaben kring klubbens F07-08. 

-Det känns jättekul att fortsätta som ledare i Kvarnby. Jag klev in i ledarstaben i höstas och tycker att det är så himla kul att lära känna tjejerna i laget och de andra tränarna. Vi har en härlig energi på träningarna där stenhårt jobb och svett på planen alltid blandas med härliga skratt utanför, säger Åsa Gylling Hallén och fortsätter:


-Sedan jag kom in i laget i höstas har jag verkligen känt att jag ärligt talat saknat att ha en ”hobby” sidan om allt det vardagliga. Där jag känner att jag kan bidra med något som är helt orelaterat till arbete och själv ha roligt samtidigt. Jag lär mig så mycket hela tiden av både tjejerna i laget och av mina tränarkollegor därför var det ett självklart alternativ för mig att fortsätta.


Åsa Gylling Hallén berättar vidare att hon själv aldrig har spelat fotboll men med erfarenhet och en tidigare aktiv karriär inom både basket och handboll känner hon sig trygg. Att bygga ett lag, känna samhörighet och gemenskapen som lagsport medför berättar Åsa att hon tycker är superkul. Fotbollsintresse har annars funnits mer eller mindre konstant sedan gymnasiet och efter flytten till Malmö 2003 har hon fått upp ögonen ordentligt för, om än en annan Malmöklubb, de svenska mästarna 2020 på herrsidan.


-Åsa är en väldigt engagerad ledare som verkligen brinner för lagkänslan och att skapa ett sammansvetsat lag. Även om erfarenheten som fotbollstränare är ringa besitter Åsa en gedigen bakgrund som instruktör i Body Pump (styrketräning i grupp) och har sedan hennes intåg i föreningen fungerat som en ypperlig länk för att stötta upp och avlasta de övriga ledarna i gruppen. Alla lag behöver en person som både kan bidra till tränargruppen och hjälpa till med administrativa uppgifter som bland annat organisera försäljningar och beställningar för att få allt att flyta på så bra det bara går, säger Uffe Jansson ungdomsansvarig Kvarnby IK.


Just erfarenheten av Body Pump har Åsa kunnat använda sig av vid träningstillfällen med tjejerna.


-Jag har kunnat bidra med att gruppen nu gör lite mer rörelseövningar och därtill har jag även styrt upp och ansvarat för en del av fysövningarna under vintern. Vi har ett väldigt ambitiöst lag där tjejerna är både snabba och starka samtidigt som vi ledare också vill fokusera på en bibehållen och utökad rörlighet, säger Åsa.


Träningsupplägg och fotbollsträningar i ren allmänhet hoppas Åsa kunna utveckla under året. Hon berättar att Pernilla ”Pelle” Nicklasson och Patrik Boij, två av lagets tränare, tar ett stort ansvar i laget kring både fotbollsbiten och för att upprätthålla en fantastisk fotbollsglädje och kamratskap. Detta vill Åsa vara en del av att jobba vidare med och ser framför sig en rad roliga aktiviteter och teambuilding så fort vi kommit ur de mest strikta coronarestriktioner.


- Tjejerna i laget är verkligen underbara mot varandra och det finns en stor respekt mellan alla i laget. De är också superbra på att peppa varandra men ganska kritiska mot sig själva vilket jag hoppas att vi kan jobba med ordentligt under året. Tillsammans hoppas jag att vi kan lära oss att ha ännu mer ”skit i det och försök igen” approach för att på så sätt stärka självförtroendet ännu mer, avslutar Åsa. 

 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER