Samling:10:30
Referat: AC Kvarnby - FF Vuk
ACK - FF Vuk 0-1
2022-05-18 11:43

AC Kvarnby föll i hemmamatchen mot FF Vuk med 0-1 och tappade därmed också värdefull mark gentemot toppkollegan.

ACK kom till lördagens match med sju poäng på de inledande tre omgångarna. Efter segrar med avgörande mål i slutminuterna mot både FC Möjligheten och Malmö United KF blev det bara kryss borta mot KSF Srbija Malmö i en stökig match där motståndarna mest var intresserade av att maska, skapa irritation och ställa om med sylvassa kontringar. Vuk hade å sin sida spelat två matcher fler än AC Kvarnby och kunde stoltsera med tre segrar, ett kryss och en förlust. Det var upplagt för ett tidigt toppmöte med andra ord.

Matchen inledes också jämnt med två lag som ville spela fotboll och hålla bollen längs marken. De riktigt heta målchanserna var väl inte där från något håll även om det var ACK som var farligast framåt. Därför kom gästernas något slumpartade ledningsmål ganska oväntat och som en ordentlig kalldusch för ACK. Efter en vänsterhörna studsade bollen ut till en ensam Vukspelare som med en strumprullande träff lyckades få bollen att gå igenom samtliga spelare och in i bortre burgaveln bakom en skymd Markus Topphem i hemmamålet.

Efter Vuks ledningsmål skapade ACK ytterligare några heta chanser där kanske minst ett borde ha resulterat i mål men där bortalagets duktiga målvakt stod i vägen. Gästernas ledningsmål från den 7:e matchminuten stod sig halvleken ut.

Under den andra halvleken gick AC Kvarnbys spel nedåt enligt vanlig ordning. Spelet hackade mer och man hade svårt att skapa målchanserna som skulle ge poäng. Matchen var fortsatt jämn men de sprudlade inte om det offensiva spelet. Ju längre matchen led chansade ACK mer och mer och när skadorna duggade tätt i hemmalaget blev det både en och två ofrivilliga rockader i uppställningen. En ribbträff från Tim Hansson och ett nick i stolpen av Sebastian Holmberg Nilsson var Kvarnbys hetaste kvitteringschanser men Vuk skulle hålla tätt.

I hemmamålet var också Markus Topphem starkt bidragande till att det inte blev fler mål bakåt för ACK. Under slutet av den andra halvleken stod Mackan för både en, två och tre riktigt fina parader som avstyrde ett bortamål.

Det var nedstämt hos hemmalaget när slutsignalen ljöd. En onödig förlust och ett onödigt poängtapp i toppen av tabellen. Nya tag på söndag när ACK gästar Hyllie IK.