Samling:12:00
Referat: Malmö United KF - AC Kvarnby
Malmö United - AC Kvarnby 0-1
2022-05-02 16:07

Vårsolen är verkligen här och lyste upp över Kroksbäck IP där AC Kvarnby skulle ta sig an ett minst sagt tråkigt Malmö United, som slutade med en seger i dramatisk form.

Solen gastade på och det fanns verkligen inget att klaga på konstaterade coach Schwab innan avspark.

ACK började boll och spelade igenom nästan hela laget innan Jeppe hittar Dalen på mitten som elegant petar ut den till debuterande Blerim som kunde sätta fart längs kanten och till slut skapa en farlighet, något som dock inte resulterade i speciellt mycket.

ACK satte sin prägel och rullade på bra i början av matchen, men till några farligare avslut kom man inte. Bollen hamnade ofta ut till nyförvärvet Blerim som var glad att göra sin gubbe och för det mesta gick det igenom.

Malmö United som var dagens motstånd hade ingen större charm i sitt spel. Bollen skulle i 90 min bara skickas långt och ACK hade full koll på långbollarna. Utifrån var det nog inte den bästa matchen, men ACK tryckte på utan att komma tillräckligt nära. Det allra sista saknades trots att man hade ett bollinnehav på säkert 70%.

Den första halvleken var det total överlägsenhet av ACK, men ändå nästan inga farliga målchanser. Halvleken slutade 0-0 och det var ett skadedrabbat ACK som hade hoppats på en ledning i halvtid.

I andra halvlek öppnades matchen lite mer. Det var fortfarande långa bollar från United, men ACK ville mer. Efter en kvart in på halvleken ändrades laguppställningen om från 4-1-4-1 till en 3-5-2 för att fånga en mer offensiv kraft.

Bakåt blev det lite kaotiskt i vissa situationer, men samtidigt började det hända en del framåt. ACK kom till farligare lägen, men motståndarnas långbollar blev också en aning farligare. Som tur är var det inga världsstjärnor som spelade och ACK kunde i 99% fall ta hand om bollen och starta ett nytt anfall. Spelet var dock inte lika vackert, men chanserna kom och det var nära ett par gånger om.

Med 2 min kvar av matchen och 0-0 på tavlan får ACK en hörna. Det blir en farlig chans som får en usel rensning. Ett nytt inlägg slås som blockeras och bollen hittar ut till straffområdets ytterkant där Simon fångar upp bollen och spelar ut till Tim som precis slagit hörnan. Tim slår ett inåtskruvat inlägg där Ben dyker upp och landar in en touch som placeras stolpe in, nästan vid krysset och 1-0 är ett faktum.

Malmö United fortsätter slå långt, men ACK visade att de kunde slå längre under de sista minuterna och slutresultatet fastställs till 0-1.

I det stora hela är det en svår match som beprövades. ACK hade många bortfall men kontrollerade matchen på ett elegant sätt, dock utan att skapa allt för många farliga målchanser.

Närmast under matchens gång kom Dalen som prickade ribbans underkant ner på mållinjen, i övrigt var det helt enkelt bara nära. 3p får dock anses vara väldigt rättvist då Malmö United inte lyckades komma igenom mer än en enda gång på hela matchen som i slutändan resulterade i ett skott utanför mål.

För första gången någonsin toppade ACK div 6 efter segern, men VUK som spelade senare kunde ta över förstaplatsen, dock med två matcher mer spelade. Nästa vecka väntar storsatsande Srbija borta för ACK. Varmt välkomna till Lindängens IP söndagen den 8 maj kl. 15:30!