Samling:18:00
Referat: AC Kvarnby - Holmeja IS
ACK - Holmeja IS 3-1
2020-08-23 12:52

AC Kvarnby hoppade snabbt tillbaka på vinnarspåret efter den oväntade storförlusten mot Hallands Nations FF förra veckan när laget hemmabesegrade Holmeja IS med 3-1.

Efter en trevande och något slarvig inledning på matchen av ACK tog laget sakta men säkert över taktpinnen efter de första 5-10 minuterna. När Hugo Bengtsson framspelad av Andreas ”Speldoktorn” Dahlgren i den 10:e matchminuten gjorde 1-0 satte det också tonen för resten av matchen. Luften gick ur bortalaget samtidigt som självförtroendet blåstes upp hos hemmaspelarna. Innan domaren blåst av för matchens första 45 minuter hade Sebastian ”Tanken” Holmberg Nilsson också lyckats utöka ACK ledningen assisterande av Knut Otterhag Bengtsson.

Den andra halvleken inledde gästerna med att sätta en stenhård press och göra allt i sin makt för att försöka komma in i matchen igen. Holmeja lyckades också delvis med sitt uppdrag och fick in ett mål i den där inledande pressen. ACK var dock lugna och stod pall för trycket som efter hand skulle mattas ut. Efter drygt tio minuter avtog också gästernas press och samtidigt tog hemmalaget återigen tag i matchen. AC Kvarnby rullade ut och spelade upp hela sitt register. Slutresultatet skrevs, något i underkant, till 3-1 efter att Tanken återigen hittat rätt bakom Holmejas målvakt framspelad av Hugo.

Nästa vecka väntar en riktig ödesvecka för ACK och en fingervisning om det kommer bli toppstrid eller jobbig uppförsbacke inför avslutningen i september. Bortamatch mot Arlövs BI på onsdag och bortamatch mot Svedala IF på söndag.