Matchnummer: 130168091
Samling:18:00
Oxie SK - ACK 2-3
2022-08-24 15:46

Redan på måndagsträningen inför Oxie var det ett taggat ACK som var sugna på revansch från senast. Efter 90 minuter kunde också ACK fira in tre nya poäng efter en jämn och spännande tillställning.

Matchen inledde med avspark från ACK och redan från start satte man ett hårt tryck på Oxie då man flyttade upp direkt och vann en hörna. Något utdelning på hörnan blev det dock inte, men man kunde ta tillbaka bollen efter en hög press på Oxies backlinje.

ACK rullade runt bollen som hamnade ute på vänsterkanten där Knut till slut fick bollen. Han spelade in den till Hugo som placerades sig precis utanför straffområdet och klippte till med ett distinkt avslut som pressade sig in vid den högra stolpen, 1-0 ACK efter 3 minuter.

Efter målet fortsatte ACK hålla igång spelet och var det bättre laget. Dock skulle tröttheten så småningom stiga på och Oxie bjöds in allt mer i matchen. Det var dock en jämn match, men i den 27:e matchminuten så blixtrade hemmalaget till med en lång boll ut på kanten, med ett bra inspel där Oxiespelaren lite turligt kunde få in kvitteringen.

Efter målet fick Oxie lite mer energi och fortsatte slå långt på deras snabba anfallare. Försvaret fungerade dock väldigt bra och de lyckades inte skapa några direkta farligheter. ACK kom också till en hel del anfall, men några fler mål skulle det inte bli i den första halvleken.

I halvtid var det mestadels gott snack och coach Schwab var helt övertygad om att ACK skulle ta hem segern så länge vi kunde öka bolltempot något och bli mer bestämda. Andra halvlek rivstartade och det hände minst sagt en hel del under de inledande 10 minuterna. Häng med nu!

Efter 5 minuter så hade Oxie börjat bäst, men Mattias och Jacob där bak gjorde det mesta totalt ofarligt. Det var också Mattias som hade bollen och tog några kliv upp till mittplan för att sedan hitta en passning mellan hela Oxies lag fram till en löpande Knut som fick friläge och placerade in ledningsmålet.

2 minuter senare så skulle dock återigen en kvittering komma. Oxie ska slå en boll som bryts, men brytningen blir en form av perfekt skarv till en annan Oxiespelare som helt plötsligt kommer fri. Han försöker avsluta, men bollen blir en passning till en medspelare i offsideposition som lägger in bollen i öppen kasse. Ganska klar offside, men domaren menar att han från mittplan själv kunde se att det var onside. Okej? Men vad gör det, när man har ett riktigt hungrigt ACK på plan?

Tre minuter senare skulle Oxies tränare återigen få skrika ut sin frustation. Det var nämligen dags för Dalen att snurra upp en spelare för att därefter lyckas med sin skruvade lobb-passning fram till Sebbe som i en mot en bara behöver täcka boll och låta motspelarna flyga till höger och vänster när de försöker bryta. En ny Oxiespelare hann dock ifatt, men vad gör det när Sebbe hade bestämt sig, han löper in med bollen hela vägen i straffområdet och placerar in det tredje ledningsmålet för kvällen, 3-2 AC Kvarnby.

Efter ledningsmålet så fortsatte matchen fram och tillbaka och det var ett minst sagt kämpande AC Kvarnby som bara skulle vinna till varje pris. Alla spelare på plan kämpade på in i det sista och kunde till slut också sträcka armarna i luften när domaren blåste av för full tid.

Över 90 minuters spel så upplevs resultatet trots allt som rättvist. Oxie hade förvisso stunder där de kom på anfall flera gånger om, men det var väldigt sällan de faktiskt blev allt för farliga. ACK skapade väl kanske inte jättemycket de heller under den andra halvleken, men hade ett bättre spel överlag. Domaren däremot gjorde kanske inte sin bästa match, men lite konstiga bedömningar, men det är väl något som tillhör i division 6.

I nästa omgång väntar Srbija hemma på Bäckagård när ACK går för sin fjärde raka seger och på riktigt vill ge sig in i toppstriden med en kvalplats mot division 5. Välkomna ner till Bäckagård fredagen den 26 augusti kl. 19:00!