Plats:Åkarps IP
Samling:12:00
Arlövs BI - ACK 0-2
2022-03-01 20:11

Ett stabilt AC Kvarnby kunde hålla i boll och spela hem segern. Någon vidare match var det dock inte, men över 90 minuter var resultatet helt klart rättvist.

Söndagen bjöd på strålande sol vilket var tur eftersom inget av lagen fick något omklädningsrum på Åkarps IP. Det märktes verkligen på spelarna att våren var på väg när solen värmde upp och fåglarna kvittrade.

Det var dock ett taggat Arlövs som stod för motståndet. De satte en hög press på backlinjen och under matchens första 15-20 minuter lyckades pressen också ge Arlöv två riktigt farliga målchanser där man kanske borde gjort åtminstone ett mål.

AC Kvarnby kom igång efter första kvarten och fick till slut lite mer fart på bollen. Några farliga målchanser lyckades man dock inte komma till utan man rullade bollen fint fram till straffområdet där man ofta vann ett inkast eller en hörna.

Arlöv ville gärna spela längs backen, precis som ACK. De hade en väldigt snabb vänsterytter som matades med djupledsbollar. Robin Andersson hade fullt upp på sin högerkant och lyckades också stoppa anfallen med hjälp av innermittfältet eller mittbackarna. Med det sagt resulterade det aldrig med någon farlighet bakåt.

Istället skulle ACK göra 1-0! Bollen gick genom backlinjen upp på mittfältet ner till Mattias på mittbacken som vid egen planhalva kunde slå en djupledspassning till Hugo som befann sig överallt på planen denna match. Hugo var också först på boll och kunde i löpduell mot målvakten peta bollen förbi honom hela vägen in i mål. 1-0 ACK efter 37 minuter.

Efter målet höjdes också tempot ytterligare. Efter bara några få minuter skulle även 2-0 göras. Bollen rullades runt fint efter backen och hittade ut till Gustav på kanten som kunde slå den in till nyförvärvet Sebbe Leyton. Med två man på sig direkt tappa han boll, men han vann tillbaka den två gånger och kunde till slut dra iväg ett avslut som smekte insidan av stolpen och 2-0 var ett faktum.

Den andra halvleken blev lite av ett sömnpiller. ACK satte en högre press och vann allt som oftast bollen högt upp i banan. De gånger Arlöv spelade sig ut ur situationen kunde det dock ha blivit farligt bakåt. Arlöv var dock inte allt för snabba i sina omställningar och det slutade mest med att bollarna slogs i blindo på djupet där vår målvakt för dagen, Emil från Kvarnby IK enkelt kunde lugna situationen.

ACK rullade mycket boll och skapade en hel del halvchanser. Mycket mer än så blev det dock inte och resultatet 2-0 får ses som rättvist.

Vad vi kan ta med oss är att första nollan för säsongen är ett faktum. Den höga pressen är bra, men vi måste vara smartare och fortfarande ha ett understöd till varje situation. Överlag en okej match, men det krävs fortfarande förbättringar lite här och där om vi ska bli ett topplag i seriespelet.

Redan på lördag är det dags för match igen, mot Arlöv, då det vankas DM och årets första tävlingsmatch.

Varmt välkomna till Bäckagård på lördag kl. 11:30 för att se ACK försöka sig på ännu en seger och ännu en ny nolla.